מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

קיבוץ לביא
לָבִיא הוא קיבוץ דתי השייך לתנועת הקיבוץ הדתי. הוקם בשנת 1949 על ידי צעירים עולים חברי בח"ד (ברית חלוצים דתיים) מאנגליה.
מתוך: סיפור אהבה לארץ ישראל
קיבוץ לביא
לָבִיא הוא קיבוץ דתי השייך לתנועת הקיבוץ הדתי, ושייך למועצה אזורית הגליל התחתון. היישוב, הממוקם בגליל התחתון בגובה 310 מטר מעל פני הים נמצא כ־10 דקות נסיעה מהעיר טבריה וסמוך למחלף גולני. קיבוץ לביא הוקם בשנת 1949 על ידי צעירים עולים חברי בח"ד (ברית חלוצים דתיים) מאנגליה, רובם היו בין 10,000 הילדים היהודיים הפליטים שהובאו לבריטניה מגרמניה בקינדר-טרנספורטים של שנות השלושים.
מתוך: הקופסא של סבתא
קיבוץ להבות הבשן
לַהֲבוֹת הַבָּשָׁן הוא קיבוץ הנמצא בעמק החולה כעשרה ק"מ דרומית-מזרחית לקריית שמונה, בתחומי המועצה האזורית הגליל העליון. השתייך לקיבוץ הארצי אשר התמזג עם התק"ם לתנועה הקיבוצית. הקיבוץ קרוי על שם הגרעין המייסד, שבחר את השם "להבות" על שם ספרו של הסופר הפולני סטניסלב בז'וזובסקי (אנ') "Płomienie" שראה אור בשנת 1908. הספר תורגם לעברית על ידי בנימין טנא בשנת 1939 והוצא לאור על ידי ספריית הפועלים. מספר שנים לאחר עלייתו לקרקע נוספה לשם הקיבוץ המילה "הבשן" על שם הרי הבשן, למרגלותיהם הוא שוכן. (ויקיפדיה)
מתוך: אסתר מזרחי – אשה חזקה שהתגברה על הרבה קשיים
קיבוץ לוחמי הגטאות
לוחמי הגטאות הוא קיבוץ בגליל המערבי, שהוקם בשנת 1949 על ידי ניצולי השואה, פרטיזנים ולוחמי הגטאות, בהם לוחמי מרד גטו ורשה יצחק צוקרמן וצביה לובטקין. בקיבוץ הוקם בית לוחמי הגטאות, המשמש כמוזיאון לתולדות השואה על שם יצחק קצנלסון.
מתוך: זיכרונות ילדות מעיראק
קיבוץ מגל
מגל הוא קיבוץ בצפון השרון, מדרום-מזרח לחדרה. קיבוץ מגל נוסד ב-1953 כהיאחזות נח"ל על גבעה המשקיפה על הרי השומרון. מקור השם הסמל של הנח"ל - מגל וחרב. תחילה יושב הקיבוץ על ידי גדוד צופים, אך כשהם עזבו החלו להתיישב בו גרעיני נח"ל
מתוך: גדעון דודאי בין מייסדי קיבוץ "מגל"
קיבוץ מגל
מגל הוא קיבוץ בצפון השרון, על קו התפר כ-20 ק"מ מדרום-מזרח לחדרה.קיבוץ מגל נוסד ב-1953 כהיאחזות נח"ל על גבעה המשקיפה על הרי השומרון ומה שהיה אז הגבול עם ירדן. מקור השם הסמל של הנח"ל - מגל וחרב. הקיבוץ יושב על גבעה הידועה ממלחמת העצמאות כ- "מישלט 86" -על שום גובה הגבעה מעל פני הים (86 מטר). תחילה יושב הקיבוץ על ידי גדוד צופים, אך כשהם עזבו החלו להתיישב בו גרעיני נח"ל שהמשיכו להגיע אליו עד שנות ה-80.
מתוך: מלחמת ששת הימים בקיבוץ מגל
קיבוץ מזרע
מזרע הוא קיבוץ בעמק יזרעאל, בין עפולה לנצרת, הנמצא בתחום השיפוט של מועצה האזורית עמק יזרעאל. הקיבוץ השתייך לקיבוץ הארצי, אשר התאחד עם התק"ם לתנועה הקיבוצית.
מתוך: העליה לארץ ישראל
קיבוץ מנרה
מְנָרָה הוא קיבוץ הנמצא באזור אצבע הגליל, מערבית לקריית שמונה. הקיבוץ נמצא ברכס רמים שבהרי נפתלי וממוקם סמוך להר שנאן, פסגת הרכס. הקיבוץ שוכן בגובה 888 מטר. ויקיפדיה
מתוך: החתונה במושב מרגליות
קיבוץ מסדה
מַסָּדָה הוא קיבוץ הנמצא בצפון בקעת הירדן, דרומית לכנרת, מערבית לאפיק הירמוך ולקיבוץ שער הגולן. הקיבוץ שייך למועצה אזורית עמק הירדן. (ויקיפדיה)
מתוך: סבתא ליזה טפורו מספרת על משפחתה
קיבוץ מעברות
קיבוץ בעמק חפר על שפת נחל אלכסנדר. זהו אחד מארבעת הקיבוצים שייסדו את תנועת הקיבוץ הארצי השומר הצעיר. הקיבוץ נוסד ב - 1925, על ידי 6 חלוצים שהגיעו מרומניה וגליציה. מקור השם מעברות: הקיבוץ שוכן בקרבת נחל אלכסנדר ומעליו, בצמוד לקיבוץ, נבנה גשר, המעבר היחיד שקישר את צפון הארץ לדרומה. ב- 1935 הפך מעברות לשם הרשמי של הקיבוץ
מתוך: עליתי מלבנון עם "עליית הנוער"
קיבוץ מעגן
מעגן הוא קיבוץ דרומית לכנרת השייך למועצה אזורית עמק הירדן. הקיבוץ הוקם בשנת 1949 במובלעת עין גב שהייתה חלק מארץ ישראל אך נמצאה בצד הסורי של קו הסכמי שביתת הנשק עם סוריה‏. על פי סימן 5 של ההסכם, מטרת ההסכם הייתה להביא לשיבה הדרגתית לחיים אזרחיים נורמליים במובלעת
מתוך: ילדות בקיבוץ מעגן
קיבוץ מעגן
קיבוץ בעמק הירדן שבו התגוררו צנחני מלחמת העולם כגון: פרץ גולדשטיין ,יונה רוזן ואחרים.
מתוך: חייו של סבא ברוך בר סלע
קיבוץ מעגן מיכאל
מַעֲגַן-מִיכָאֵל הוא קיבוץ באזור הצפון ליד זכרון יעקב השייך למועצה אזורית חוף הכרמל. היישוב הוקם ב-25 באוגוסט 1949 על ידי הצופים העבריים, על אדמות ביצות כבארה שיובשו, והיה הקיבוץ הראשון של התנועה[1]. נקרא על שמו של מיכאל פולק, מייסד מפעל המלט "נשר" ואחד מחברי ארגון פיק"א. חברי קבוצת הצופים א', בוגרי הגימנסיה הרצליה בתל אביב, בית הספר הריאלי בחיפה והגימנסיה העברית רחביה בירושלים התקבצו לגרעין המגשים הראשון של תנועת הצופים. יצאו יחד להכשרה בפרדס חנה. לפני עלייתם לקרקע, בשנת 1945, נקראו על ידי ההגנה להגיע לגבעת הקיבוצים ולעבוד במכון איילון - מפעל סודי לייצור כדורי תשעה מילימטר, שמונה מטר מתחת לאדמה. בשנת 1948, עם קום מדינת ישראל, נסגר מכון איילון, וחברי הקבוצה, יחד עם המצטרפים שבדרך, עלו לקרקע. חלומם היה "להקים קיבוץ על יד הים" ולהיות הקיבוץ הראשון שעוסק בחקלאות ימית[2]. ענפי המשק העיקריים הם: פלסאון - מפעל פלסטיק, צורון - מפעל שמייצר חלקי מתכת בצריבה פוטוכימית, מעגן התפלה - מפעל להתפלת מים מקידוחי מים מליחים וחקלאות (כולל בריכות דגים ומפעל לגידול דגי נוי). בקיבוץ נמצאים "בית הספר המשותף חוף הכרמל", המשמש כבית הספר העל-יסודי האזורי של תלמידי מועצה אזורית חוף הכרמל, ובו לומדים כ-1,500 תלמידים מכיתה ז' עד י"ב, וכן בית הספר היסודי "מעגנים".
מתוך: מארגנטינה לקיבוץ ומשם לבאר שבע
קיבוץ מעוז חיים
מָעוֹז-חַיִּים הוא קיבוץ מהתנועה הקיבוצית בעמק בית שאן, כ־5 ק"מ ממזרח לבית שאן. שייך למועצה אזורית עמק המעיינות. הקיבוץ נוסד בחודש יולי 1937, במתכונת יישובי חומה ומגדל. גרעין המתיישבים הראשון הורכב מחברי פלוגת החוגים ברעננה שהשתייכו לתנועת הקיבוץ המאוחד, ואליהם הצטרפו עוד שלושה גרעיני התיישבות - "עקיבא" ו"מסד" של "חבר הקבוצות" ו"במסילה" של השומר הצעיר. (ויקיפדיה)
מתוך: קשיי העלייה והקליטה של סבתא אהובה בישראל
קיבוץ מעלה החמישה
מעלה החמישה הוא קיבוץ הממוקם בראש אחת הפסגות הגבוהות שבהרי ירושלים, מעל קיבוץ קריית ענבים והכפר אבו גוש, ולצד היישוב הקהילתי הר אדר. ויקיפדיה
מתוך: בתכנית הקשר הרב דורי נפגשתי עם סבי
קיבוץ מעלה החמישה
מעלה החמישה הוא קיבוץ הממוקם בראש אחת הפסגות הגבוהות שבהרי ירושלים, מעל קיבוץ קריית ענבים והכפר אבו גוש, ולצד היישוב הקהילתי הר אדר.
מתוך: ללא הורים בישראל
קיבוץ מענית
קיבוץ המשתייך לתנועת הקיבוץ הארצי השומר הצעיר, נוסד בשנת 1935 במושבה כרכור, על-ידי קיבוץ "אל-על" מפולין וליטא וקיבוץ ג' מצ'כוסלובקיה. בשנת 1942, לקראת העליה לקרקע, התאחד הקיבוץ עם חברי קיבוץ "אודים" שהגיעו מנחלת-יהודה, וביחד עלו כקיבוץ מענית להתיישבות במקום הנוכחי, ב- 6 בספטמבר 1942, כשהילדים הראשונים כבר בני שלוש.
מתוך: מעשה בשני חתולים