מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

קיבוץ גלויות
עולים יהודים ממדינות שונות אשר התקבצו יחד והקימו את מדינת היהודים ישראל ואליהם הצטרפו והתקבצו כל היהודים שנרדפו בארצות מוצאם בגלל יהדותם.
מתוך: עלייתו של סבא דוד מפולין
קיבוץ גלויות
שיבה לארץ של כל הפזורה של העם היהודי
מתוך: קיבוץ גלויות
קיבוץ גלויות.
לקבץ את כל היהודים מארצות שונות בגולה וזאת כדי להביא אותם לישראל. בשנים הראשונות הם נחשבים לעולים חדשים.
מתוך: מעשה שובבות, סיפור ילדות
קיבוץ גליות
קיבוץ גלויות הוא מרכז תולדות התנועה הציונית ובמגילת העצמאות של מדינת ישראל. לאחר הקמת מדינת ישראל יישם ראש הממשלה דוד בן-גוריון מדיניות של מיזוג גלויות בעיקר במערכות החינוך והצבא כחלק מהמאמץ לקליטת המוני תלמידים מגלויות רבות ולעצבם על פי דפוסי חיים וחברה חדשים, ישראלים. מטרתה הייתה מיזוג העולים עם הישראלים הוותיקים על מנת ליצור תרבות ישראלית עברית חדשה לעם ישראל בשובו לציון. (ויקיפדיה)
מתוך: סבתא שלי ואני
קיבוץ גלעד
גַּלְעֵד, או בשמו הקודם אֶבֶן יִצְחָק, הוא קיבוץ המשתייך לתנועה הקיבוצית (תק"ץ) ברמות מנשה, בתחום השיפוט של המועצה האזורית מגידו והוא הדרומי ביותר בתחום השיפוט של מועצה זו. גלעד ממוקם בין ואדי ערה ליקנעם עילית, במרחק של כ-4 ק"מ דרומית לקיבוץ דליה.
מתוך: האבנים לזכר השואה
קיבוץ גניגר
נֵּיגָר הוא קיבוץ השוכן בצפון עמק יזרעאל, לידו הוקמה העיר מגדל העמק, בתחום מועצה אזורית עמק יזרעאל. הקיבוץ נקרא על שם יישוב מתקופת התלמוד - "נגינר" או "נגניגר", אשר היה, לפי המקובל, מקום מושבו של רבי יוחנן בן נורי. השם העתיק נשתמר, ככל הנראה, בשמו הערבי של המקום, ג'ינג'אר. ויקיפדיה
מתוך: בריחת משפחת מיכאל מגרמניה לאחר ליל הבדולח
קיבוץ גניגר
גִּנֵּיגָר הוא קיבוץ השוכן בצפון עמק יזרעאל. הקיבוץ הוקם בשנת 1922, שנה בה הועברו אדמותיו רשמית על שם הקק"ל (הכשרת האדמות החלה כבר בשנת 1916). מייסדיו היו יוצאי רוסיה ופולין, אנשי העלייה השלישית שרצו להקים את דגניה ג'.
מתוך: פַּעֲמֵי אתמול הַרְחֵק בַּמִשְׁעוֹלִים
קיבוץ גניגר
גִּנֵּיגָר הוא קיבוץ השוכן בצפון עמק יזרעאל, ליד מגדל העמק, בתחום המועצה אזורית עמק יזרעאל. הקיבוץ נקרא על שם יישוב מתקופת התלמוד - "נגינר" או "נגניגר", אשר היה, לפי המקובל, מקום מושבו של רבי יוחנן בן נורי. השם העתיק נשתמר, ככל הנראה, בשמו הערבי של המקום, ג'נג'אר.
מתוך: חוויות מילדותי בקיבוץ גניגר
קיבוץ גניגר
גִּנֵּיגָר הוא קיבוץ השוכן בצפון עמק יזרעאל, ליד מגדל העמק, בתחום המועצה אזורית עמק יזרעאל. קיבוץ נקרא על שם יישוב מתקופת התלמוד - "נגינר" או "נגניגר", אשר היה, לפי המקובל, מקום מושבו של רבי יוחנן בן נורי. השם העתיק נשתמר, ככל הנראה, בשמו הערבי של המקום, ג'נג'אר.
מתוך: תקופת העליות המעברים
קיבוץ גניגר
גִּנֵּיגָר הוא קיבוץ השוכן בצפון עמק יזרעאל, ליד מגדל העמק, בתחום המועצה אזורית עמק יזרעאל. הקיבוץ נקרא על שם יישוב מתקופת התלמוד - "נגינר" או "נגניגר", אשר היה, לפי המקובל, מקום מושבו של רבי יוחנן בן נורי. השם העתיק נשתמר, ככל הנראה, בשמו הערבי של המקום, ג'נג'אר.
מתוך: ילדותי בקבוץ בגניגר
קיבוץ גניגר
גִּנֵּיגָר הוא קיבוץ השוכן בצפון עמק יזרעאל, לידו הוקמה העיר מגדל העמק, בתחום מועצה אזורית עמק יזרעאל. כיום גניגר הוא קיבוץ מתחדש (מופרט) ורבים מחבריו מוצאים את פרנסתם מחוצה לו. ענפי המשק שבו כוללים מפעלי תעשייה - "גניגר מפעלי פלסטיק" ו"אמיקו" - וכן גידולי שדה, רפת, פרדס, לול. (ויקיפדיה)
מתוך: סבא צבי שלו – לרדוף אחרי השמש
קיבוץ געתון
גַּעְתּוֹן הוא קיבוץ מזרם הקיבוץ הארצי בגליל המערבי, מזרחית לעיר נהריה מערבית לעיר מעלות-תרשיחא. הוקם בשנת 1948 על ידי חברי גרעין העלייה "אחד במאי" מהונגריה, כמו כן קלט הקיבוץ גם עולים מאמריקה הלטינית, ילדי הקיבוץ מתחנכים בבית חינוך אופק שבקיבוץ עברון. ויקיפדיה שמו ניתן לו על שם הנחל העובר בסמוך - נחל הגעתון שחוצה את העיר נהריה לרוחבה ונשפך לים התיכון.
מתוך: השרות כאחות בקיבוץ אדמית במלחמת יום הכיפורים
קיבוץ געתון
גַּעְתּוֹן הוא קיבוץ מזרם הקיבוץ הארצי בגליל המערבי, ממזרח לעיר נהריה וממערב לעיר מעלות-תרשיחא. הוקם בשנת 1948 על ידי חברי גרעין העלייה "אחד במאי" מהונגריה וגרעין "שדה", שהתהווה מלהבות צעיר מירושלים, רחובות וחולון, והיה ההשלמה הראשונה של קיבוץ געתון ב 1953. כמו כן קלט הקיבוץ גם עולים מאמריקה הלטינית, ילדי הקיבוץ מתחנכים בבית חינוך אופק שבקיבוץ עברון.
מתוך: הסיפור של סבתא אילנה אלבז
קיבוץ גת
גַּת הוא קיבוץ בגבול מישור חוף יהודה ושפלת יהודה, הקיבוץ ממוקם כ-3 קילומטרים צפונית מזרחית לקריית גת. מייסדי הקיבוץ הם אנשי הקיבוץ הארצי השומר הצעיר, רובם הגיעו מפולין, מיוגוסלביה ומאוסטריה. גרעין הקיבוץ היה בכפר סבא ונקרא "המנוף". בט"ו בשבט תש"ב, 2 בפברואר 1942 עלה הקיבוץ על הקרקע.
מתוך: סיפורו של דניאל להגני
קיבוץ גת
גת הוא קיבוץ בגבול מישור חוף יהודה ושפלת יהודה, כ-3 קילומטרים צפונית מזרחית לקריית גת. מייסדי הקיבוץ אנשי הקיבוץ הארצי השומר הצעיר הגיעו מפולין, מיוגוסלביה ומאוסטריה. גרעין הקיבוץ היה בכפר סבא ונקרא "המנוף". בט"ו בשבט תש"ב, 2 בפברואר 1942 עלה הקיבוץ על הקרקע אל מול אל-פאלוג'ה (סמוך לקריית גת של היום) ושמו שונה ל"גת" על שם העיר הפלשתית ששכנה באזור.
מתוך: זיכרונות ילדות של סבתי מקיבוץ גת
קיבוץ גת
גת הוא קיבוץ בגבול מישור חוף יהודה...מזרחית לקריית גת. מייסדי הקיבוץ אנשי הקיבוץ הארצי השומר הצעיר הגיעו מפולין, מיוגוסלביה ומאוסטריה. גרעין הקיבוץ היה בכפר סבא ונקרא "המנוף". בט"ו בשבט תש"ב, 2 בפברואר 1942 עלה הקיבוץ על הקרקע אל מול אל-פאלוג'ה (סמוך לקריית גת של היום) ושמו שונה ל"גת" על שם העיר הפלשתית ששכנה באזור.
מתוך: הנעליים של שלמה
קיבוץ דברת
דברת שוכנת בעמק בין עפולה לכפר תבור, בחלקו המזרחי של עמק יזרעאל. היישוב מוקף בשדות ושטחי חורש. הר תבור והרי נצרת מנגד במלוא הדרם, הירוק והאוויר הנקי נחווים נצפים מכל עבר. הקיבוץ הוקם ב- 1946 ע"י יוצאי גרמניה ואוסטריה ונמצא בתחום מועצה אזורית עמק יזרעאל. הידועה כמועצה בעלת רמת שירותים מהגבוהות בארץ, מועצה עם יציבות כלכלית וחינוך פורמאלי ומשלים ברמה גבוהה מאוד.
מתוך: עמרם מצנע ראש מועצת ירוחם