מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

קאובוי - בוקר
בוקר הוא אדם האחראי על בקר ועל סוסים בחוות בקר ובשטחי מרעה בעיקר בצפון ודרום אמריקה.
מתוך: הסיפור שבתוך התמונה
קאופרטיב
אגודה שיתופית שבה חבריה משקעים ככל יכולתם מקבלים שווה בארגון משכורת ותנאים.
מתוך: בונים את המדינה
קאוצ'ינג
אימון אישי (נקרא גם קואוצ'ינג, מאנגלית: Coaching) הוא תהליך המכוון לסייע לאנשים מתפקדים להציב ולהשיג מטרות, להתגבר על מכשולים ולשמר מוטיבציה[1]. היעד של האימון האישי הוא שבתום התהליך המתאמן ירכוש את הכלים הנחוצים להשגת מטרות וכן ביטחון עצמי ביכולתו להגשימן[2]. תהליך זה מונחה על ידי מאמן אישי הנקרא באנגלית "קואוץ'" (Coach) ומכונה בעברית לעיתים גם קואוצ'ר.
מתוך: ילדות ברוסיה תחת הבולשת של הק.ג.ב
קאזאן
(רוסית: Казань, טטרית: Казан) היא בירת רפובליקת טטרסטן ואחת הערים הגדולות ברוסיה. העיר שוכנת על מפגש הנהרות וולגה וקזנקה. בשנת 2017 היו בעיר 1,231,878 תושבי קבע והיא העיר השמינית באוכלוסייתה ברחבי הפדרציה הרוסית. קאזאן מהווה אחד המרכזים הגדולים ברוסיה בתחומי דת, תרבות, מדע, ספורט וחינוך. (ויקיפדיה)
מתוך: קצת על סבתא סבטה
קאזאן
קאזאן (רוסית: ??????, טטרית: ?????) היא בירת רפובליקת טטרסטן ואחת הערים הגדולות ברוסיה. העיר שוכנת על מפגש הנהרות וולגה וקזנקה. בשנת 2002 עמד מספר תושבי העיר על 1,105,289. נכון לשנת 2010 עמד מספר תושבי הקבע של העיר על 1,143,535 תושבים, ובכך קאזאן מהווה העיר השישית באוכלוסייתה ברחבי הפדרציה הרוסית. קאזאן מהווה אחת הערים הרב-לאומיות ביותר בשטח רוסיה, ומתגוררים בה נציגי למעלה ממאה וחמישה עשר לאומים שונים.
מתוך: העבודה של לודמילה בארץ וברוסיה
קאזאן
קאזאן (ברוסית: Казань, בטטרית: Казан) היא בירת רפובליקת טטרסטן ואחת הערים הגדולות ברוסיה. העיר שוכנת על מפגש הנהרות וולגה וקזנקה, כ-827 קילומטרים דרומית מזרחית ממוסקבה. בשנת 2017 היו בעיר 1,231,878 תושבי קבע והיא העיר השמינית באוכלוסייתה ברחבי הפדרציה הרוסית. קאזאן מהווה אחד המרכזים הגדולים ברוסיה בתחומי דת, תרבות, מדע, ספורט וחינוך. (ויקפדיה)
מתוך: העלייה של סבתי מאוקראינה לישראל
קאזבלנקה
קזבלנקה היא עיר על חופה האטלנטי של מרוקו. אוכלוסייתה מונה כ-3.3 מיליון נפש (2010), והיא העיר הגדולה ביותר במרוקו והנמל העיקרי של המדינה. העיר נחשבת למרכז הכלכלי של מרוקו (ויקיפדיה)
מתוך: ילדותה של סבתא ליליאן
קאזוס בלי
דבר המשמש עילה (סיבה) לפרוץ מלחמה. עִלָּה למלחמה (בלטינית: Casus belli; המונח קָזוּס בֵּלִי משמש גם בעברית) הוא אירוע (מעשה של מדינה או אזרח שלה) אשר גורם למדינה אחרת להכריז מלחמה על אותה מדינה, או משמש להצדקת הכרזת מלחמה כזו. אירוע כזה בדרך כלל מוגדר במפורש כעילה למלחמה, מראש או בדיעבד, בעיקר כלפי פנים. הגדרת העילה למלחמה אינה אובייקטיבית. לפעמים המדינה המותקפת (שהתחילה את ה"התגרות"), ואף אומות אחרות, טוענות כי לא הייתה עילה למלחמה והמדינה התוקפת רק חיפשה תירוץ כדי לצאת למלחמה. תוצאות המלחמה יכולות לקבוע איזו גרסה תתקבל ("ההיסטוריה נכתבת על ידי המנצחים"). ויקיפדיה
מתוך: תנועת מתנדבים מחו"ל
קאטינה (אוניה)
קאטינה (Katina) הייתה אניית פחם, אשר ב-1939 הוסבה על ידי חניכי תנועת הנוער בית"ר לאניית מעפילים והביאה לארץ ישראל, חודשים ספורים לפני פרוץ מלחמת העולם השנייה, מעל ל-1,000 מעפילים. (ויקיפדיה)
מתוך: הסיפור של סבתא צביה
קאימק
מוצר חלב שמנתי ממטבחי מרכז אסיה, חבל הבלקן, העמים הטורקיים והמטבח הטורקי, העשוי מחלב בקר ודומה לשמנת עשירה. בשיטת ההכנה המסורתית מרתיחים חלב באיטיות ולאחר מכן מבשלים אותו כשעתיים בחום נמוך. לאחר כיבוי האש, מניחים לו להצטנן ולתסוס מעט, במשך מספר שעות או ימים. בקאימק כ-60% שומן.
מתוך: חלום שהתגשם – פטרינה סימון
קאיפנג
היא הקהילה היהודית העתיקה ביותר בסין, שנוסדה במקום במאה ה-11, כפי הנראה על ידי יהודים מהודו ומפרס. בית הכנסת בעיר הוקם בשנת 1163. בית הכנסת נחרב מספר פעמים אך שופץ כל פעם מחדש, עד למאה התשע-עשרה. הרב האחרון של קהילת קאיפנג נפטר בשנת 1867."( ויקיפדיה)
מתוך: קהילת יהודי סין