מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

צוללן
צוללן, או לוחם בשייטת הצוללות, הוא לוחם המפעיל את הכלי היקר ביותר בצה"ל - הצוללת. הצוללן לוקח חלק במבצעים רבים בעומק הים בתוך שטח האויב, תוך שמירה על חשאיות ושקט.
מתוך: הקשר המיוחד של משפחתי לישראל
צוללת
צוללת היא כלי שיט המסוגל לנוע ולפעול מתחת לפני הים. רוב הצוללות בעולם משמשות למטרות צבאיות - בעיקר איסוף מודיעין צבאי, טיבוע אוניות, ירי טילים אל מטרות קרקעיות והובלת לוחמי קומנדו ימי, אך קיימות גם צוללות למטרות מחקר מדעי, לצורכי תיירות, להברחת סמים ולמספר מצומצם של שימושים מסחריים אחרים. (ויקיפדיה)
מתוך: סבא רבא אלכס העביר אוכל לאסירי אושוויץ
צוללת
וללת היא כלי שיט מאויש, המסוגל לנוע ולפעול מתחת לפני הים. רוב הצוללות בעולם משמשות למטרות צבאיות - בעיקר איסוף מודיעין, טיבוע אוניות, ירי טילים אל מטרות קרקעיות והובלת לוחמי קומנדו ימי, אך קיימות גם צוללות למטרות מחקר מדעי, לצורכי תיירות, להברחת סמים[1] ולמספר מצומצם של שימושים מסחריים אחרים.
מתוך: תרומתו של עמוס דגן דמבו לחיל הים – חתן פרס לביטחון ישראל
צוללת דקר
אח"י דקר הייתה צוללת בשירות חיל הים הישראלי, שטבעה בכ"ד בטבת ה'תשכ"ח 25 בינואר 1968, בדרכה מבריטניה לישראל וכל 69 אנשי צוותה נספו.
מתוך: נעורי והשירות הצבאי
צוללת דקר
אח"י דַּקָּר הייתה צוללת בשירות חיל הים הישראלי, שטבעה בכ"ד בטבת ה'תשכ"ח 25 בינואר 1968, בדרכה מבריטניה לישראל וכל 69 אנשי צוותה נספו. שרידי הצוללת ומקום טביעתה נתגלו רק בשנת 1999.(ויקיפדיה)
מתוך: סיפור חייה של דבורה סבתי האהובה
צוללת דקר
הצוללת אח"י דקר, מספר צי צ-77, הייתה צוללת בשירות חיל הים הישראלי. הצוללת שירתה במקור כאה"מ טוטם (HMS Totem), בצי הבריטי, ונכנסה לשירות לקראת תום מלחמת העולם השנייה. ב־1965 רכשה ישראל את הצוללת. היא שופצה במספנות פורטסמות', אוישה בצוות ישראלי שאומן בידי הצי הבריטי, ויצאה לדרכה לישראל ב-9 בינואר 1968. בדרכה לישראל, ב-25 בינואר, טבעה דקר וכל 69 אנשי צוותה נספו.
מתוך: מיכאל נעלם עם הצוללת "דקר"
צומת המיתלה
מעבר יבשתי בין שני רכסי הרים במערב חצי האי סיני. משני המעברים היחידים (השני הוא מעבר הגידי) המאפשרים תנועה רכובה מחלקה הדרומי של תעלת סואץ אל מרחבי חצי האי סיני.
מתוך: מלחמת יום הכיפורים של פנחס
צומת סגולה
צומת סגולה הוא צומת מרכזי בצפון-מזרח פתח תקווה בסמוך למחלף ירקון. הצומת מקשר את אזור התעשייה סגולה עם אזור שכונות המגורים. הצומת מחבר בין כביש 40 ו-481 ומקשר בין הרחובות בן-ציון גליס, שהוא הרחוב הראשי באזור התעשייה, רחוב הירקונים, שסימונו בצומת מתחלף מכביש 40 לכיוון צפון לכביש 481 לכיוון דרום, ורחוב הנח"ל, שסימונו מהצומת לכיוון דרום הוא כביש 40. הצומת נקרא על שם אזור התעשייה סגולה הסמוך לו. (ויקיפדיה)
מתוך: סבא מאיר – התגברות על הקשיים
צומת קסטינה
צומת מלאכי (ידוע גם בשם צומת קסטינה) הוא צומת מרכזי במישור חוף יהודה, בין כביש 40 וכביש 3 בסמוך לעיר קריית מלאכי. מפקדת זרוע היבשה של צה״ל (מחנה בר-לב) ממוקמת בצומת. (ויקיפדיה)
מתוך: שיירת ילדי דורות
צומת רפיד\ א-רפיד
כפר סורי המצוי בשטח החיץ שממזרח לקו הסגול, ממזרח להר פרס. ממערב לו - צומת רפיד.
מתוך: סיפורו של אביגדור מן
צועניה
סבתא שלי התחפשה לצוענייה כשהייתה ילדה. הצוענים הם עם נוודים, עם הנפוץ בעיקר באירופה, מזכירים קצת את העם הבדואי
מתוך: ילדות במדינה בהקמה
צוענים
צוענים או בני רומה - אחד המיעוטים האתניים הגדולים באירופה.זהו עם נוודים הנפוץ בעיקר באירופה , המוצא שלהם מתת היבשת ההודית. (ויקיפדיה)
מתוך: ממולדת לארץ אבות – ישראל