מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

פרדס קצוץ
כינוי שהילדים נתנו לפרדסים הרוסים שהיו שייכים לערבים באבו-כביר לפני מלחמת העצמאות. (סבא שייקה)
מתוך: סיפור חייו של שייקה כהן
פרדסי יכין
חברת יכין הוקמה על ידי ההסתדרות הכללית של העובדים בארץ ישראל כתגובה למשבר אבטלה ששרר בארץ ישראל ב-1927, תקופה בה נקלטה בארץ העלייה הרביעית ונוצר צורך ליצור מקומות תעסוקה לעולים, תוך ביסוס עבודה עברית במושבות ואספקת תנאי עבודה נאותים לפועלים
מתוך: זיכרונות ימיה הראשונים של קדימה – הסוד השמור
פרדסיה
פַּרְדֵּסִיָּה היא מועצה מקומית בשרון, מזרחית לנתניה ומוקפת במושבים השייכים למועצה אזורית לב השרון. היא שייכת מנהלית למחוז המרכז והוכרזה כמועצה מקומית בשנת 1952.
מתוך: ילדות בפרדסיה
פרדסיה
פַּרְדֵּסִיָּה היא מועצה מקומית בשרון, מזרחית לנתניה ומוקפת במושבים השייכים למועצה אזורית לב השרון. היא שייכת מנהלית למחוז המרכז והוכרזה כמועצה מקומית בשנת 1952.
מתוך: מתימן לארץ הקודש של שושנה לוי (סעידה)
פרדסים בישראל
מאז שבו היהודים ליישב את ארץ ישראל במאה ה-19 הייתה הפרדסנות לאחד הענפים החשובים בכלכלת היישוב. הזן "שמוטי" נתגלה אז בארץ ונחשב מיד למשובח ביותר בין זני התפוזים. הזן ידוע בעולם כולו בשם "תפוזי Jaffa" והוא נחשב למותג הישראלי הידוע ביותר ברחבי העולם. לאחר הקמת המדינה הפכה הפרדסנות לאחד הענפים החקלאיים הראשיים במשק הישראלי. (ויקיפדיה)
מתוך: מהעיר עדן בתימן אל קטיף הפרדסים
פרדסנות
פרדסנות היא תורת הגידול של עצי פרי הדר בפרדס. הזן ידוע בעולם כולו בשם "תפוזי Jaffa" נחשב למותג הישראלי הידוע ביותר ברחבי העולם. מלבד ה"שמוטי" מגדלים בארץ גם זני תפוזים אחרים כגון הטבורי (הידוע גם בכינוי וושינגטון), וולנסיה, זאת על מנת להאריך את עונת הפרי, וגם פירות הדר נוספים. לאחר הקמת המדינה הפכה הפרדסנות לאחד הענפים החקלאיים הראשיים במשק הישראלי, ופירות ההדר היו למרכיב חשוב ביותר ביצוא לאירופה ובכלכלה המתפתחת. (ויקיפדיה)
מתוך: זיכרונות מילדותי במושבה ראשון לציון
פרדסנות
המילה "פרדס" נובעת מהמילה הפרסית העתיקה "pairi-da?za" שפירושו "גן תחום (בחומה)". הגנים במזרח הקדום היו שייכים על פי רוב למלך, והכניסה אליהם התאפשרה רק לקרובים אליו ביותר. מאותה המילה נובעים כינויים לועזיים לגן עדן, כגון paradise באנגלית. פרדסנות היא תורת הגידול של עצי פרי הדר בפרדס.
מתוך: פתח תקווה בריח תפוזים
פרהוד
רעות שנערכו באוכלוסייה היהודית בבגדאד, בירת עיראק, בחג השבועות ו' בסיוון-ז' בסיוון תש"א, 1-2 ביוני 1941
מתוך: ילדי המעברות של שנות ה-50
פרהוד
פַרְהוּד (בערבית: الفرهود, בתרגום חופשי: "ביזה", "שוד") הוא שמן של פרעות שנערכו באוכלוסייה היהודית בבגדאד, בירת עיראק, בחג השבועות ו' בסיוון–ז' בסיוון תש"א, 1–2 ביוני 1941. בפוגרום, שהיה על רקע אנטישמי, נרצחו לפחות 179 יהודים, 2,118 נפצעו, 242 ילדים היו ליתומים, ורכוש רב נבזז. (ויקיפדיה)
מתוך: העבר הוא השורש והבסיס שלנו – סבתא אירית טואף
פרהוד
פרעות שנערכו באוכלוסייה היהודית בבגדאד, בירת עיראק, בחג השבועות 1–2 ביוני 1941. בפוגרום, שהיה על רקע אנטישמי, נרצחו לפחות 179 יהודים (הערכת חסר), 2,118 נפצעו, 242 ילדים היו ליתומים, ורכוש רב נבזז. (ויקיפדיה)
מתוך: תושיה, הישרדות ואופטימיות – סבא יוסי שאנן
פרהוד
הפירוש: הפרהוד הוא ביטוי הנגזר מהשפה הערבית, פירושו הוא הפחדה ברוטלית. הפרהוד הוא שמן של פרעות שנערכו באוכלוסייה היהודית בבגדאד, בירת עיראק, בחג השבועות ו' בסיוון-ז' בסיוון תש"א 1-2 ,ביוני 1941 בפוגרום, שהיה על רקע אנטישמי, נרצחו לפחות 179 יהודים, 2,118 נפצעו, 242 ילדים היו ליתומים, ורכוש רב נבזז. מספר בני האדם שרכושם נבזז הגיע לכ-50,000 . הנרצחים נקברו בקבר אחים בבגדאד. במהלך ההתערבות המאוחרת של הצבא לעצירת הפרעות נהרגו כמה עשרות, עד כמה מאות, מוסלמים ולא-יהודים אחרים. האירועים שימשו כגורם מאיץ לצמיחתה של המחתרת הציונית בעיראק לתהליך שבסופו של דבר הביא לעליית יהודי עיראק לארץ ישראל
מתוך: ילדותה של סבתא רותי הנפלאה
פרהוד
פרעות ביהודים בעירק בשנת 1941. פרהוד זהו שמן של פרעות שנערכו באוכלוסייה היהודית בבגדאד, עיר הבירה של עיראק, בחג השבועות ו' בסיוון-ז' בסיוון תש"א, 1-2 ביוני1941.. בפרעות נרצחו לפחות 179 יהודים, 2,118 נפצעו, 242 ילדים היו ליתומים, ורכוש רב נבזז. מספר בני האדם שרכושם נבזז הגיע לכ-50,000. הנרצחים נקברו בקבר אחים בבגדאד. במהלך ההתערבות המאוחרת של הצבא לעצירת הפרעות, נהרגו כמה עשרות, עד כמה מאות, מוסלמים ולא-יהודים אחרים. האירועים שימשו כגורם מאיץ לצמיחתה של המחתרת הציונית בעיראק ולתהליך, שבסופו של דבר הביא לעליית יהודי עיראק לארץ ישראל במבצע עזרא ונחמיה, עשור לאחר מכן.
מתוך: אם תרצי אין זו אגדה
פרהוד
בתרגום לעברית- ביזה ושוד. זהו שמן של הפרעות שנערכו באוכלוסייה היהודית בעיר בגדד, עיר הבירה של עיראק. הפרעות התרחשו בחג השבועות של שנת- 1941. בפרעות נרצחו לפחות- 179 יהודים, 2118 נפצעו, 242 ילדים נהפכו ליתומים ורכוש רב נבזז ונשדד. הפרעות שימשו כגורם מאיץ לצמיחתה של המחתרת הציונית בעיראק ולתהליך שבסופו של דבר הביא לעליית יהודי עיראק לארץ- ישראל ב"מבצע עזרא ונחמיה", 10 שנים לאחר- מכן.
מתוך: ילדות בצל ה"פרהוד"
פרהוד
מלחמה בעיראק, הפרהוד שמן של פרעות שנערכו באוכלוסייה היהודית בבגדאד, עיר הבירה של עיראק, בחג השבועות תש"א, 1-2 ביוני 1941. במסגרת הפרעות נרצחו 179 יהודים, 2,118 נפצעו, 242 ילדים היו ליתומים ורכוש רב נבזז. מספר בני האדם שרכושם נבזז הגיע לכ- 50,000 בני אדם[ הנרצחים נקברו בקבר אחים בבגדאד.
מתוך: אגדה לבית מאיר !
פרהוד
הפרהוד משמעות המושג בפועל: הפחדה ברוטלית כלפי נשלטים) הוא שמן של פרעות שנערכו באוכלוסייה היהודית בבגדאד, בירת עיראק, בחג השבועות ו' בסיוון-ז' בסיוון תש"א, 1-2 ביוני 1941. בפרעות נרצחו לפחות 179 יהודים, 2,118 נפצעו, 242 ילדים היו ליתומים, ורכוש רב נבזז. (ויקיפדיה)
מתוך: אתגר החיים