מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

עבודת פרך
עבודה פרך היה שירות שההונגרים אילצו גברים יהודים להתלוות לצבא ההונגרי הנלחם באוקראינה, לחפור שוחות לבנות גשרים ולעתים לההרג תוך ביצוע משימה
מתוך: סיפור בית אבא והעלייה מטרנסילבניה
עביה
עבאיה (בערבית: أباءة, عَبَاءَة או عَبَايَة) היא שמלה ארוכה הכוללת גם כיסוי ראש ונחשבת ללבוש מסורתי לנשים במדינות ערביות ואסלאמיות.
מתוך: המסע מבגדד למעברת רחובות
עבר
מה שהיה, מה שכבר התרחש כלל המעשים והאירועים בתקופת החיים של אדם, קבוצה, ארגון וכד'; היסטוריה.
מתוך: אנו מאז ועד היום
עבר הירקון
שכונות עבר הירקון הוא השם הכולל לשכונות הנמצאות מצפון לנחל הירקון, בצפון תל אביב.(ויקיפדיה)
מתוך: סיפור העלייה מקפריסין
עברון
עֶבְרוֹן הוא קיבוץ ליד נהריה המשתייך לתנועת הקיבוץ הארצי. נקרא על שם היישוב המקראי עברון ששכן בנחלת שבט אשר. קיבוץ עברון הוקם ב-1936 על מגרש בן דונם ורבע בנהריה, על ידי קבוצה של כ-30 חברי השומר הצעיר. בעקבות המרד הערבי הגדול ננטש משק עין שרה בקרבת נהריה וחברי הקבוצה נתבקשו לאייש 35 דונם מהמקום כדי לשמור עליו. מייסדי הקיבוץ היו עולים מגרמניה, מפולין ומטרנסילבניה חברי השומר הצעיר. מאוחר יותר הצטרפו אליהם גם עולים מבולגריה. בראשית שנות ה-40 היה בסיס של הפלמ"ח ומקום מסתור למעפילים.
מתוך: האופניים היחידים בקיבוץ והשעון שעבר מדור לדור
עברון
עֶבְרוֹן, הוא קיבוץ ליד נהריה המשתייך לתנועת הקיבוץ הארצי. נקרא על שם היישוב המקראי עברון ששכן בנחלת שבט אשר. קיבוץ עברון הוקם ב-1936 על מגרש בן דונם ורבע בנהריה, על ידי קבוצה של כ-30 חברי השומר הצעיר‏. בעקבות המרד הערבי הגדול ננטש משק עין שרה בקרבת נהריה וחברי הקבוצה נתבקשו לאייש 35 דונם מהמקום כדי לשמור עליו.
מתוך: ילדותה של פלורה
עברות
עִברוּת הוא מתן צורה עברית למילה, ובפרט שינוי שמו של אדם משם לועזי לשם עברי. עברות שמות החל כבר בתקופת היישוב, ונשא לעיתים מטען סמלי רב, כ"שלילת הגלות". (ויקיפדיה)
מתוך: איך קוראים לי?
עברות שמות
העברות היה חלק משמעותי מהמאמץ של התנועה הציונית להשליט את השפה העברית כשפה מדוברת וגם כסמל של בניין האומה החדשה -חילונית, בניגוד ל’יהודית’ גלותית, מסורתית, דתית. נוצר לחץ חברתי ופוליטי, לשינוי השמות ולהחלפתם.
מתוך: חווית ילדותה של סבתא שרה בעליית הנוער בקיבוץ אפיקים
עברות שמות בתקופת היישוב
עברות שמות החל כבר בתקופת היישוב, ונשא לעיתים מטען סמלי רב, כ"שלילת הגלות". ביולי 1920 עמד אבא שנֶלֶר (לימים ראש עיריית חיפה) בראש קבוצה של 131 חברי השומר הצעיר שעלו לארץ ישראל מפולין. בליל עלייתם ארצה כינס שנלר את הקבוצה ודרש מכולם לשרוף את דרכוניהם ולעברת את שמותיהם; הוא עצמו עברת את שם משפחתו ל"חוּשי" (תרגום שמו המקורי). רבים ממנהיגי היישוב עברתו את שמם; כך דוד גְרִין עברת את שמו לדוד בן-גוריון. (ויקיפדיה)
מתוך: ההיסטוריה של שם משפחתנו ועברות שם משפחתנו מביטש לשביט
עברייקה
מועדון חברתי וספורטיבי לילדים ומשפחות בקורדובה, ארגנטינה.
מתוך: מתרבות לתרבות