מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

עלית הנוער
הייתה תנועה ציונית שהוקמה בגרמניה, במטרה להעלות צעירים יהודים לארץ ישראל, ולהכשיר אותם לעבודה חקלאית
מתוך: סיפור העלייה של הורי סבי
עלית הנוער
היתה תנועה ציונית שהוקמה בגרמניה במטרה לעלות יהודים צעירים לארץ ישראל, ולהכשיר אותם לעבודה חקלאית.
מתוך: עליתי פעמיים לישראל
עלית הנוער
עליית הנוער הייתה תנועה ציונית שהוקמה בגרמניה, במטרה להעלות צעירים יהודים לארץ ישראל, ולהכשיר אותם לעבודה חקלאית.
מתוך: סבתא ליזה טפורו מספרת על משפחתה
עלית הנוער
תנועה ציונית שהוקמה בגרמניה בשנות השלושים, לאחר עלית הנאצים לשלטון, במטרה להעלות צעירים יהודים לארץ ישראל, ולהכשיר אותם לעבודה חקלאית. האתגר בתוכנית לא היה רק אישור המוסדות הציוניים לעניין, אלא אף שכנוע והסברה להורי הנערים, על מנת שיאפשרו להם לעלות לארץ ישראל, אשר נחשבה כמסוכנת. כפרי הנוער היו בעבר ברובם בחסות עליית הנוער ואחר כך עברו לטיפול הסוכנות היהודית. כפר הנוער הראשון שנוסד בארץ ישראל - ופועל ברציפות עד היום - הוא בן שמן שנוסד בשנת 1927. חלק משמעותי מכפרי הנוער הקיימים היום נוסדו מיד לאחר תום מלחמת העולם השנייה ובתקופת העלייה ההמונית עד שנת 1950 כפתרון הן לילדים עולים שחלקם היו ניצולי שואה והן לילדים ולבני נוער, שהתא המשפחתי שלהם היה חסר או שלהוריהם לא הייתה היכולת מבחינה כספית ונפשית, להקדיש לצורך חינוך ילדיהם. כפרי הנוער קולטים ילדים ובני נוער מרקע שונים: כאלו המעוניינים להתפתח אישית בסביבה תומכת, רקע של מצוקה משפחתית ולימודית, עולים שעלו בגפם וילדים עולים שעלו עם משפחותיהם. בעשור השני של המאה ה-21, קיימים בישראל כ-60 כפרי נוער בהם מתחנכים כ-18,000 תלמידים.
מתוך: חג חנוכה ראשון בישראל
עלית הנוער
עלית הנוער: עליית הנוער הייתה תנועה ציונית שהוקמה בגרמניה, במטרה להעלות צעירים יהודים לארץ ישראל, ולהכשיר אותם לעבודה חקלאית. עלית הנוער: עליית הנוער הייתה תנועה ציונית שהוקמה בגרמניה, במטרה להעלות צעירים יהודים לארץ ישראל, ולהכשיר אותם לעבודה חקלאית.
מתוך: העגיל שנעלם
עלית הנוער
עליית הנוער הייתה תנועה ציונית שהוקמה בגרמניה, במטרה להעלות צעירים יהודים לארץ ישראל, ולהכשיר אותם לעבודה חקלאית.
מתוך: הניצחון שלי
עלית הנוער
עליית הנוער הייתה תנועה ציונית שהוקמה בגרמניה עוד בשנת 1932 במטרה להעלות צעירים יהודים לארץ ישראל, ולהכשיר אותם לעבודה חקלאית במקביל ללמודים כדי שיסייעו בגאולת הארץ.
מתוך: אובדן, העלמות ותקומה אף כי חסרה
עלמה
עלמה הוא מושב דתי באזור הצפון בגליל העליון, השייך למועצה אזורית מרום הגליל. המושב הוקם בשנת 1949 על ידי איגוד המושבים של הסתדרות הפועל המזרחי עם תכנון לאכלוס 125 משפחות, בסמוך לכפר הערבי עלמא, שחרב במלחמת העצמאות ותושביו לא הורשו לחזור אליו לאחריה[דרוש מקור]. בתחילה התיישבו בו כ-90 משפחות עולים מלוב. בשנת 1950 הגיעה למקום קבוצה של גרים מעיירה באיטליה בשם סן ניקנדרו אשר עם הזמן עזבו את היישוב למושבים אחרים באזור. לאחר שעזבו האיטלקים הגיעו למקום משער העלייה בשנת 1955 39 משפחות עולים מקוצ'ין אשר בהודו אך גם הם עזבו את היישוב, באופן רשמי בגלל הקור ועברו לגבעת כ"ח ואביעזר
מתוך: מוטימה בוחרת בחיים
עלמה - מושב
עלמה הוא מושב דתי באזור הצפון בגליל העליון, השייך למועצה אזורית מרום הגליל. המושב הוקם בשנת 1949 על ידי איגוד המושבים של הסתדרות הפועל המזרחי עם תכנון לאכלוס 125 משפחות, בסמוך לכפר הערבי עלמא, שחרב במלחמת העצמאות ותושביו לא הורשו לחזור אליו לאחריה בתחילה התיישבו בו כ-90 משפחות עולים מטריפולי בלוב[1]. בשנת 1950 הגיעה למקום קבוצה של גרים מעיירה באיטליה בשם סן ניקנדרו אשר עם הזמן עזבו את היישוב למושבים אחרים באזור. לאחר שעזבו האיטלקים הגיעו למקום משער העלייה בשנת 1955 39 משפחות עולים מקוצ'ין אשר בהודו אך גם הם עזבו את היישוב, באופן רשמי בגלל הקור ועברו לגבעת כ"ח ואביעזר.
מתוך: שמחה ונתינה אמתית בלי תמורה וחשבון
עלמה מושב
עַלְמָה הוא מושב דתי באזור הצפון בגליל העליון, השייך למועצה אזורית מרום הגליל. המושב נמצא בסמוך ליישוב ריחאניה, כ-8 ק"מ מצפון לצפת. ממערב למושב עובר כביש 886. (ויקיפדיה)
מתוך: מ"בית חנה" ל"בית חב"ד"
עם חוקים
מי שהיה מסתפר ולא היה אומר בלי חוקים היו נותנים לו לפי מספר הגיל שלו מכה על העורף
מתוך: נהריה של פעם