מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

סן-דני - Saint Denis
סן-דני (בצרפתית: Saint-Denis) היא הבירה האדמיניסטרטיבית של ראוניון, שבאוקיינוס ההודי. זוהי העיר הגדולה ביותר באי ראוניון, ונכון לשנת 1999 גרו בה 158,139 תושבים, מתוכם 131,557 תושבים חיים בעיר עצמה, והשאר גרים בסנט מארי, עיירה קטנה שהיא פרבר של סן-דני. ויקיפדיה
מתוך: סיפורו של דוד סרזין
סנגל
רפובליקת סנגל היא מדינה במערב אפריקה. גמביה היא מובלעת בתוך תחומי סנגל ושטחה חודר כ-300 ק"מ לתוך שטח סנגל. הרוב המכריע של הסנגלים הם מוסלמים. סנגל קיבלה את עצמאותה מצרפת ב-1960, ולאורך כל שנות קיומה שרר בה משטר יציב. בניגוד לרבות ממדינות אפריקה, לא אירעו בה הפיכות צבאיות, סכסוכים אתניים או מלחמות אזרחים. (ויקיפדיה)
מתוך: ילדותה של סבתא דורית
סנדביץ'
כריך (או סנדוויץ', מאנגלית: Sandwich) הוא מאכל המורכב לרוב משתי פרוסות לחם וביניהן ... כריכים הם מאכל שניתן להכין מראש ולארוז
מתוך: יצחק אורי כהן גרינברג
סנדלים תנ"כיים
סנדלים תנ"כיים הם סנדלים בעלי מבנה פשוט: סוליה אליה מחוברות שתי רצועות עור המהודקות לרוחב כף הרגל ומסביב לקרסול. העור ממנו מיוצרים הסנדלים צבוע לרוב בצבע חום או שחור. שמם ניתן להם בשל כך שהם מעניקים לצבר מראה של דמות מקראית.
מתוך: מעגלים ציוניים
סנדלים תנ"כיים
סנדלים תנ"כיים הם סנדלים בעלי מבנה פשוט: סוליה אליה מחוברות שתי רצועות עור המהודקות לרוחב כף הרגל ומסביב לקרסול. העור ממנו מיוצרים הסנדלים צבוע לרוב בצבע חום או שחור. שמם ניתן להם בשל כך שהם מעניקים לצבר מראה של דמות מקראית.
מתוך: מהגולה לגאולה
סנדלים תנכ"יים
סנדלים בעלי מבנה פשוט סוליה ושתי רצועות עור מחוברות אליה משני הצדדים. הסנדלים נקראים סנדלים תנכ"יים, כי הם נותנים לצבר מראה של מישהו מתקופת התנ"ך.
מתוך: השכונה שלי
סנדלר
וא אדם העוסק בייצור או בתיקון של נעליים וסנדלים. יש סנדלרים המתמחים בסוג מסוים של נעליים, כגון נעליים אורתופדיות. הסנדלרות היא מקצוע שהולך ונעלם
מתוך: זיכרונות ילדות ממרוקו
סנדלרות
עיסוק ביצור ותיקון נעליים. סנדלר הוא אדם העוסק בייצור או בתיקון של נעליים וסנדלים. יש סנדלרים המתמחים בסוג מסוים של נעליים, כגון נעליים אורתופדיות. (ויקיפדיה)
מתוך: המצאת הסנדלים התנכיות
סנדק
ה"סנדק" הוא האיש המחזיק על ברכיו את הנימול בעת ביצוע המילה. בתלמוד הירושלמי נאמר שהסנדק הוא בחזקת שליח בית דין ונטען שהאב עצמו צריך להחזיק בילד ולא שליח. הסנדק מכונה גם "בעל הברית" והאמונה העממית אומרת שסנדקאות מביאה לעושר, לכן לא נותנים לאותו אדם להיות סנדק שוב ושוב, אלא מחלקים את הכבוד בין אנשים שונים (להביא לחלוקת העושר). ישנן קהילות בהן בוחרים שני סנדקים, האחד מביא את הילד מידי הנשים אל הסנדק השני, שמחזיק אותו בשעת המילה. יש גם מקומות בהם הכבוד מחולק בין גברים רבים שמעבירים את הילד מיד ליד. מנהג זה מכונה בקרב יהודי אשכנז "חייקעס"
מתוך: ממפעל השיש בטוניס למפעל המצליח בישראל.
סנדק
ביהדות, סַנְדָּק הוא האיש המחזיק על ברכיו את הנימול בעת ביצוע המילה. (ויקיפדיה)
מתוך: ילדותו של סבא משה