מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

סמבורו
SEMBIRA יש הרבה איזכורים בגוגל, שם של אזור במדגסקר, שם של נהר ( SEMBIRANO ) וסוג מיוחד של שמן מרפא ( SEMBIRA ). אבל הפירוש הוא: שבט ציידי אריות
מתוך: החיים בשנות ה- 50 וה- 60
סמבטיון
הסמבטיון (או סבטיון) הוא נהר אגדי, שלפי התלמוד והמדרשים, אל הארץ שמעבר לו הוגלו עשרת השבטים על ידי מלך אשור שלמנאסר החמישי. האגדה מספרת שהסמבטיון משליך אבנים אל גדותיו, ולכן אין איש יכול לחצות אותו, אולם הנהר אינו מחלל את השבת, ולכן מפולת הסלעים בו נפסקת עם כניסתה. מאחורי הנהר צפונים לפי האגדה עשרת השבטים, והנהר הזועף שומר עליהם מכל משמר עד בוא הגאולה. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור עלייתו של סבא בני שלם מיוון לישראל
סמדר - מושב
סמדר היה מושב עובדים ועולים שנוסד בשנת 1956 על ידי איכרי המושבה הסמוכה בית-גן עולי טוניס, בבקעת יבנאל מצפון למושבה יבנאל שבגליל התחתון. המועצה המקומית שהוקמה בשנת 1950, הורכבה מארבעה יישובים הצמודים זה לזה: יבניאל, בית וגן, משמר השלושה וסמדר. שלושת הראשונים היו במקור מושבות ואילו סמדר המרוחק יותר היה מושב. לימים צורף המושב למועצה המקומית יבנאל בדומה למושבה בית-גן ומושב משמר השלושה שצורפו למועצה המקומית יבנאל כבר בשנת 1953‏.
מתוך: האונייה "נגבה " הביאה עולים מתוניס
סמובר
סמובר הוא כלי רוסי מסורתי להרתחת מים. ברוסיה היה נפוץ סמובר עם שפופרת חימום בתוכו, המוסקת בפחמים, ובקצהו התחתון ברז, ששימש להכנת תה ומשקאות חמים אחרים. מרוסיה הגיע המתקן לארץ ישראל. כיום כלים שמעוצבים כמו סמובר מסורתי עדיין נפוצים ברוסיה, אך ברובם פועלים על חשמל. קישורים חיצוניים
מתוך: סיפור העלייה והקליטה של משפחת קרמר בישראל
סמובר
(ברוסית: самовар) הוא כלי רוסי מסורתי להרתחת מים. ברוסיה היה נפוץ סמובר עם שפופרת חימום בתוכו, המוסקת בפחמים, ובקצהו התחתון ברז, ששימש להכנת תה ומשקאות חמים אחרים. (ויקיפדיה)
מתוך: מאיסטנבול לאזור: סיפורה של רחל
סמובר
סמובר (ברוסית: Самовар, מילולית "מחמם עצמו") הוא כלי מתכת רוסי ומזרח אירופאי המשמש להרתחת מים. הסמובר לרוב כולל שפופרת חימום המוסקת על ידי פחמים, אם כי סמוברים מודרניים משתמשים בחשמל, וברז ממנו נמזגים המים הרותחים. הסמובר מזוהה עם תרבות התה הרוסית, ולסמוברים רבים יש תוספת בצורת טבעת מסביב לארובה המשמשת להנחת קומקום התה לחימום בזמן חימום המים. מאז המצאת הקומקום החשמלי ירדה קרנו של הסמובר, וכיום נדיר לראות אותו בשימוש. (ויקיפדיה)
מתוך: הסמובר של סבתא רבתא אידה – מאוקראינה לישראל
סמובר
כלי רוסי מסורתי להרתחת מים. ברוסיה היה נפוץ סמובר עם שפופרת חימום בתוכו, המוסקת בפחמים, ובקצהו התחתון ברז, ששימש להכנת תה ומשקאות חמים אחרים. מרוסיה הגיע המתקן לארץ ישראל. כיום כלים שמעוצבים כמו סמובר מסורתי עדיין נפוצים ברוסיה, אך ברובם פועלים על חשמל.
מתוך: הרדיו הישן
סמובר
סמובר (ברוסית: Самовар, מילולית "מחמם עצמו") הוא כלי מתכת רוסי ומזרח אירופאי המשמש להרתחת מים. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפורה של סבתא עטא
סמובר
סמובר (ברוסית: Самовар, מילולית "מחמם עצמו") הוא כלי מתכת רוסי ומזרח אירופאי המשמש להרתחת מים. הסמובר לרוב כולל שפופרת חימום המוסקת על ידי פחמים, אם כי סמוברים מודרניים משתמשים בחשמל, וברז ממנו נמזגים המים הרותחים. הסמובר מזוהה עם תרבות התה הרוסית, ולסמוברים רבים יש תוספת בצורת טבעת מסביב לארובה המשמשת להנחת קומקום התה לחימום בזמן חימום המים. (ויקיפדיה)
מתוך: הסמובר מלכד המשפחה