מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

כירורגיה
כירורגיה היא תחום ברפואה העוסק בריפוי מחלות, פציעות ומצבים רפואיים אחרים באמצעות ניתוח פולשני של גוף החולה (ויקיפדיה).
מתוך: כוח הרצון לחיות
כירכוכ
כירכוכ (ערבית: ?????, טורקית: Kerk?k, כורדית: ????????, ארמית חדשה: ??? ????, כרכ סלוכ) היא עיר בצפון עיראק, בירת מחוז כירכוכ (א-תאמים). כירכוכ שוכנת בתחומי האזור הגאוגרפי של כורדיסטן,...ליהודים היסטוריה ארוכה בכירכוכ. ..ב-1947 נרשמו במפקד 2,350 יהודים. מרבית היהודים בעיר עסקו במסחר, במלאכות זעירות ובחקלאות. הקהילה ישבה בשכונה היהודית בתוך המצודה וניהלה חיי קהילה ערים ומוסדות דת וחברה. עד עלייתם לישראל של יהודי כירכוכ, היה נציג של הקהילה בפרלמנט העיראקי. בשנת 1951 עזבו כמעט כל היהודים ועלו לישראל.
מתוך: ילדותו של סבא אדי בעירק – העפיפונים של סבא
כירכוכ
היא עיר בכורדיסטן ובירת המחוז הקרוי על שמה בצפון עיראק, העיר שוכנת על גדת נהר ח'אסה (אנ') כ-237 ק"מ מצפון לבירה בגדאד.
מתוך: המסע שלי לארץ ישראל
כירכוכ
כירכוכ היא עיר בכורדיסטן ובירת המחוז הקרוי על שמה בצפון עיראק, העיר שוכנת על גדת נהר ח'אסה (אנ') כ-237 ק"מ מצפון לבירה בגדאד. הכורדים והטורקמנים העיראקים רואים בה עיר בירתם מבחינה תרבותית. היא כונתה "בירת התרבות של עיראק" על ידי שר התרבות של עיראק בשנת 2010. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור העלייה של סבא מאיר וסבתא עליזה לישראל
כירכוכ
כירכוכ (ערבית: ?????, טורקית: Kerk?k, כורדית: ????????, ארמית חדשה: ??? ????, כרכ סלוכ) היא עיר בצפון עיראק, בירת מחוז כירכוכ (א-תאמים). כירכוכ שוכנת בתחומי האזור הגאוגרפי של כורדיסטן, במקום שבו ניצבה בימי קדם העיר חוריה וכן עיר הבירה החורית ערפה. העיר נמצאת על גדת נהר ח'סה. העיר ערפה הייתה עיר מרכזית באשור במאות ה-10 וה-11 לפני הספירה. הודות למיקומה האסטרטגי של העיר, כירכוכ הייתה לזירת קרבות בימי שלוש אימפריות: אשור, בבל ומדי, אשר שלטו בעיר בתקופות שונות לאורך ההיסטוריה.
מתוך: הילד שהתחיל ללמוד רק בגיל 13
כירכוכ
כירכוכ (בכורדית: کەرکووک/Kerkûk; בערבית: كركوك, בארמית חדשה: ܟܪܟ ܣܠܘܟ - כרכ סלוכ) היא עיר בכורדיסטן ובירת המחוז הקרוי על שמה בצפון עיראק. הודות למיקומה האסטרטגי של העיר, כירכוכ הייתה לזירת קרבות בימי שלוש אימפריות: אשור, בבל ומדי, אשר שלטו בעיר בתקופות שונות לאורך ההיסטוריה. הכורדים והטורקמנים העיראקים רואים בה עיר בירתם מבחינה תרבותית. היא כונתה "בירת התרבות של עיראק" על ידי שר התרבות של עיראק בשנת 2010. (ויקיפדיה)
מתוך: שושלת משפחתו של יוסי שגיא
כירכוכ
כירכוכ היא עיר בצפון עיראק, בירת מחוז כירכוכ (א-תאמים). כירכוכ שוכנת בתחומי האזור הגאוגרפי של כורדיסטן, במקום שבו ניצבה בימי קדם העיר חוריה וכן עיר הבירה החורית ערפה. העיר נמצאת על גדת נהר ח'סה. כירכוכ מהווה מרכז חשוב בתעשיית הנפט העיראקית. (ויקיפדיה)
מתוך: הציונות מאחורי הדלת
כיתן דימונה
מפעל טקסטיל בדימונה. טקס הנחת אבן הפינה לתשלובת נערך ב-9 בפברואר 1958. תחילה נפתחה מתפרה, במקום המפעל בתל אביב שנסגר, ואחר כך בית אריגה ומטוויה. בשנת 1962 העסיקה התשלובת כבר 900 עובדים והיא החלה לקולט 400 עובדים נוספים. בשנת 1972 דווח כי אחת מכל שלוש משפחות בדימונה מתפרנסות ממפעל כיתן.
מתוך: דוד סלע – סיפור חייו של 'זקן השבט'
כיתת ותיקים
תוכנית "כיתות ותיקים", היא תוכנית בה משולבים אזרחים ותיקים בבתי ספר העל-יסודיים ברחבי הארץ. הוותיקים לומדים בשעות הבוקר בכיתה המיועדת להם עם מורי בית הספר ונהנים משיעורים בתחומים שונים.
מתוך: סיפורה של סבתא מזל גרוסמן
כיתת תיאטרון
כיתת תיאטרון זוהי כיתה מיוחדת לילדים בעלי נוכחות בימתית שמשם יתפתחו לשחקנים בתיאטרון אחר.
מתוך: קשר רב דורי – מעבר לים
ככר העצמאות נתניה
כיכר העצמאות היא הכיכר המרכזית של העיר נתניה. בינואר 1935 הוכרז על קריאת הרחבה המרכזית בעיר נתניה, שליד בית המוסדות שכללה את משרדי המועצה, לכבודו של הנציב העליון הבריטי ארתור ווקופ כאות הוקרה על סיועו בסלילת כבישים וייבוש הביצה ליד נתניה. הרחבה מוקמה ממזרח לגן שהוקם בעיר. בחנוכת הגן נכח הנציב העליון ווקופ. (ויקיפדיה)
מתוך: סבתא דניאלה עלתה ממרוקו לישראל
כל ישראל חברים
(בראשי תיבות: כי"ח, בצרפתית: Alliance Israélite Universelle - "אליאנס") הוא ארגון יהודי בין לאומי הפועל לקידום חברה ערכית ושוויונית. מושב ההנהלה העולמית הוקם בפריז ונשאר שם עד היום. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור עלייתו של בנימין לוי לארץ ישראל