מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

ילדי חוץ
כינוי לילדים מן העיר שעברו לגור ולהתחנך בקיבוץ בתנאי פנימיה וללא ההורים
מתוך: קיבוץ רמת רחל
ילדי חוץ
ילדי חוץ הוא כינוי לילדים שלא היו מבני- הקיבוץ והצטרפו לקיבוצים שבהם הוסדרה לינה משותפת או חברת- ילדים ומסגרת חינוכית מופרדת ועצמאית מהחברה הבוגרת, כדוגמת מוסדות החינוך של הקיבוץ המאוחד. בהיעדר משפחה ביולוגית בסביבה, הוצמדה לילד "משפחה מאמצת" מתושבי הקיבוץ. ההורים ששלחו את הילדים ללמוד בקיבוץ מסיבות אידאולוגיות וחינוכיות, עשו זאת מתוך מחשבה שזה החינוך הטוב ביותר עבור ילדיהם. מרביתם התקשו בגידול ילדיהם בשל התמודדות עם שכול או היעדרות של אחד ההורים. בהמשך, חלק מהילדים הגיעו ממשפחות במשבר שהתקשו במסגרות העירוניות. ובעיקר נשלחו ילדים שהוגדרו כבעלי יכולת, אך התקשו להסתגל וחוו בעיות אישיות שונות, ולא נמצאה עבורם מסגרת חינוכית מתאימה בעיר. ויקיפדיה
מתוך: תחנות בחיי מרים לוי
ילדי טהראן
כינוי שניתן לקבוצת ילדים ניצולי שואה שהועברו מפולין לטהראן שבאיראן, ולאחר מכן הועלו לארץ ישראל בשנת 1943. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפורים מהילדות בקיבוץ
ילדי טהרן
ילדי טהראן הוא הכינוי שניתן לקבוצת ילדים ניצולי שואה שהועברו מפולין לטהראן שבאיראן, ולאחר מכן הועלו לארץ ישראל בשנת 1943. לרוב ילדי טהרן היה רק הורה אחד. על פי דיווחה של הנרייטה סאלד, 124 מתוכם היו יתומים מאב ומאם. לחלקם היו הורים שנשארו בברית-המועצות ומסרו אותם למנזרים ובתי-יתומים פולניים ומשם הם הגיעו לאיראן. (ויקיפדיה)
מתוך: החיים פעם
ילדי טהרן
ילדי טהראן הוא הכינוי שניתן לקבוצת ילדים ניצולי שואה שהועברו מפולין לטהרן שבאיראן, ולאחר מכן הועלו לארץ ישראל. לרוב ילדי טהראן היה רק הורה אחד. על פי דיווחה של הנרייטה סאלד, 124 מתוכם היו יתומים מאב ומאם. לחלקם היו הורים שנשארו בברית-המועצות ומסרו אותם למנזרים ובתי-יתומים פולניים ומשם הם הגיעו לאיראן. (ויקיפדיה)
מתוך: הדרך לארץ מקזחסטן – ברכה פלטי
ילדי טהרן
ילדי טהראן הוא הכינוי שניתן לקבוצת ילדים ניצולי שואה שהועברו מפולין לטהראן שבאיראן, ולאחר מכן הועלו לארץ ישראל בשנת 1943.
מתוך: הילדות שלי בקיבוץ של פעם
ילדי טהרן
כ-100 ילדים ניצולי שואה מפולין, רובם יתומים, אשר עם פרוץ מלחמת העולם השניה הגיעו לאחר נדודים רבים לטהרן שבאירן ומשם הועלו באנייה לישראל ב-18 בפברואר 1943. ילדי טהרן היו קבוצת הניצולים הגדולה ביותר שהגיעה במהלך המלחמה לארץ.
מתוך: דברי ימי חיי – הייתי ילדת טהרן