מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

טֶהֱרָאן
טֶהֱרָאן (בפרסית: ?????) היא בירת איראן, ממוקמת לרגלי רכס הרי אלבורז ונמצאת במרכזו של מחוז טהראן. העיר מהווה את המרכז הפוליטי, הכלכלי והחברתי של המדינה.
מתוך: ילדותי בטהרן ועלייה לארץ ישראל
טֶהֱרָאן
טֶהֱרָאן היא בירת איראן והעיר הגדולה ביותר בה, הממוקמת לרגלי רכס הרי אלבורז ונמצאת במרכזו של מחוז טהראן. העיר מהווה את המרכז הפוליטי, הכלכלי והחברתי של המדינה. יותר ממחצית התעשייה האיראנית מבוססת בטהראן.
מתוך: החיים בארץ לאחר העליה מפרס
טֶרגוּ נְיאַמץ
טֶרגוּ נְיאַמץ ("המבצר של הגרמני" או "המבצר של הנכרי") היא עיר במחוז ניאמץ, בחבל מולדובה, רומניה. העיר, שהיא מן העתיקות בערי מולדובה, מוזכרת במסמך המתוארך לשלהי המאה ה-14. בשנת 1710 הופצה בעיר עלילת הדם הראשונה בהיסטוריה הרומנית. בפסח של שנת 1944 גורשו כל יהודי העיירה לבוחוש בגירוש כפוי באיומי נשק שהתבצע ברגל ובעגלות. (ויקיפדיה)
מתוך: מהיכן הגיע השלום שלי?
טֶרגוּ נְיאַמץ
טֶרגוּ נְיאַמץ (ברומנית: Târgu Neamţ; משמעות השם: "היריד ניאמץ" - "ניאמץ" = "גרמני" או "נכרי", לפי מבצר הניאמץ - "המבצר של הגרמני" או "המבצר של הנכרי"; ביידיש: נְיאַמץ) היא עיר במחוז ניאמץ, בחבל מולדובה, רומניה. העיר, שהיא מן העתיקות בערי מולדובה, מוזכרת במסמך המתוארך לשלהי המאה ה-14. נכון לשנת 2002 חיים במקום 20,496 תושבים. (ויקיפדיה)
מתוך: הסיפור של סבתא לאה קינצלר
טַטַרְסְטַן
רפובליקת טַטַרְסְטַן (רוסית: Республика Татарстан, טטרית: Татарстан Республикасы) היא רפובליקה (ממשל מחוזי חצי אוטונומי) בפדרציה הרוסית. שטחה משתרע על כ-67,836.2 קילומטר רבוע, אוכלוסייתה מונה כ-3,894,120 איש (נכון ל-2021). הקבוצות האתניות הגדולות ביותר ברפובליקה הן הטטרים (58.5%) והרוסים (39%). מרבית הטטרים הם מוסלמים. (ויקיפדיה)
מתוך: קורות משפחתי וחיי – דובה אצין
טַנְג'יר
טַנְג'יר היא עיר בצפון מרוקו, בה חיים כ-850,000 תושבים (נכון ל-2012). היא שוכנת בכניסה המערבית למצר גיברלטר, בו נפגש הים התיכון עם האוקיינוס האטלנטי, כ-12 ק"מ ממזרח לכף ספרטל. טַנְג'יר היא עיר הבירה של מחוז נג'יר-תטואן-אל־חוסימה. (ויקיפדיה)
מתוך: סבתא אסתר כהן ז"ל נולדה בברזיל
טַנְג'יר
(בערבית: طنجة) עיר בצפון מרוקו בה חיים כ-850,000 תושבים (נכון ל-2012). היא שוכנת בכניסה המערבית למצר גיברלטר, בו נפגש הים התיכון עם האוקיינוס האטלנטי, כ-12 ק"מ ממזרח לכף ספרטל. (ויקיפדיה)
מתוך: חוויות ילדות מטנג'יר שבמרוקו
טַנְדֶם
טַנְדֶם (באנגלית: Tandem) הוא מושג המתאר סידור בו קבוצה של מכונות, חיות, אנשים או תצורה אבסטרקטית, בה הפרטים מסודרים זה אחר זה, עם פנים באותו הכיוון. משמעה של המילה טנדם בלטינית הוא "באריכות" או "לבסוף" והיא התפתחה למילה באנגלית אשר שימשה כמה תחומים מצומצמים, ולאחר מכן התפתחה לשימוש אבסטרקטי של תיאור התצורה. (ויקיפדיה)
מתוך: צניחה חופשית
טַנְטָא
טַנְטָא, (בערבית: طنطا; בקופטית: ⲧⲁⲛⲧⲁⲑⲟ) היא בירת מחוז אל-ע'רביה בצפון מצרים. זו העיר השנייה בגודלה במחוז אל-ע'רביה ולתשיעית במצרים כולה. העיר שוכנת בחצי דרך בין אלכסנדריה וקהיר, ומשמשת מרכז חקלאי גדול וצומת חשובה לרכבות במצרים. בעיר אחת מן האוניברסיטאות החשובות במצרים. (ויקיפדיה)
מתוך: מצנע לשפע – נסים מזרחי
טַרְנוֹפּוֹל
(באוקראינית: Тернопіль) עיר באוקראינה המערבית, 132 ק"מ מזרחית ללבוב. היא שוכנת על הנהר סֶרֶט, יובלו של דניסטר, והיא מרכז מחוז טרנופול. עיר חשובה בחבל גליציה ההיסטורי. אוכלוסיית העיר עמדה ב-2010 על 217,485 נפש. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפורה של לילי שמולביץ
טַשְׁקֵנְט
טַשְׁקֵנְט היא בירת אוזבקיסטן והגדולה שבעריה. בשנת 1966 נחרבה העיר בעקבות רעש אדמה בעוצמה 7.5 בסולם ריכטר. בעקבות האסון השקיע הממשל הסובייטי מאמצים רבים בשיקום העיר, בעזרת מיטב האדריכלים. טשקנט שוקמה והפכה לאחת הערים המפוארות ביותר בגוש הסובייטי. טשקנט היא אחת הערים המודרניות ביותר מבין הערים המוסלמיות בעולם. (ויקיפדיה)
מתוך: המקלט שמצאנו בטשקנט – זלטה ברנדר
טַשְׁקֵנְט
טַשְׁקֵנְט היא בירתה של אוזבקיסטן. טשקנט נמצאת במזרח המדינה, והיא בירת המחוז הנקרא על שמה. טשקנט נוסדה בתקופת כיבושי אלכסנדר הגדול והייתה בעת העתיקה מרכז מסחרי חשוב, במיוחד לאור מיקומה בדרך המשי. בשנת 1966 נחרבה העיר בעקבות רעש אדמה בעוצמה 7.5 בסולם ריכטר. בעקבות האסון השקיע הממשל הסובייטי מאמצים רבים בשיקום העיר, בעזרת מיטב האדריכלים. טשקנט שוקמה והפכה לאחת הערים המפוארות ביותר בגוש הסובייטי. כיום מונה העיר כ-2.18 מיליון איש, אם כי מניינים רשמיים אומדים את האוכלוסייה ביותר מ-3 מליון. טשקנט היא אחת הערים המודרניות ביותר מבין הערים המוסלמיות בעולם, והיא מרכז תרבותי וכלכלי חשוב באוזבקיסטן.
מתוך: אין לי אפילו מזכרת מחתונתי
טַשְׁקֵנְט
טַשְׁקֵנְט (מילולית: "עיר האבן") היא בירת אוזבקיסטן והגדולה שבעריה. העיר נוסדה בתקופת כיבושי אלכסנדר הגדול והייתה בעת העתיקה מרכז מסחרי חשוב, במיוחד לאור מיקומה בדרך המשי. בשנת 1966 נחרבה העיר בעקבות רעש אדמה בעוצמה 7.5 בסולם ריכטר. בעקבות האסון השקיע הממשל הסובייטי מאמצים רבים בשיקום העיר, בעזרת מיטב האדריכלים. טשקנט שוקמה והפכה לאחת הערים המפוארות ביותר בגוש הסובייטי. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור חייה של סבתא ראיסה לובקובסקי
טַשְׁקֵנְט
טַשְׁקֵנְט היא בירת אוזבקיסטן והגדולה שבעריה. העיר נוסדה בתקופת כיבושי אלכסנדר הגדול והייתה בעת העתיקה מרכז מסחרי חשוב, במיוחד לאור מיקומה בדרך המשי. בשנת 1966 נחרבה העיר בעקבות רעש אדמה בעוצמה 7.5 בסולם ריכטר. בעקבות האסון השקיע הממשל הסובייטי מאמצים רבים בשיקום העיר, בעזרת מיטב האדריכלים. טשקנט שוקמה והפכה לאחת הערים המפוארות ביותר בגוש הסובייטי. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפורה של סופיה מילרר
טַשְׁקֵנְט
טַשְׁקֵנְט היא בירת אוזבקיסטן והגדולה שבעריה. בשנת 1966 נחרבה העיר בעקבות רעש אדמה בעוצמה 7.5 בסולם ריכטר. בעקבות האסון השקיע הממשל הסובייטי מאמצים רבים בשיקום העיר, בעזרת מיטב האדריכלים. טשקנט שוקמה והפכה לאחת הערים המפוארות ביותר בגוש הסובייטי. טשקנט היא אחת הערים המודרניות ביותר מבין הערים המוסלמיות בעולם, והיא מרכז תרבותי וכלכלי חשוב באוזבקיסטן. (ויקיפדיה)
מתוך: מאוזבקיסטן לארץ ישראל – זינה אהרונוב
טַשְׁקֵנְט
טַשְׁקֵנְט (באוזבקית: Toshkent ; ברוסית: ??????? ; תרגום מילולי "עיר האבן") היא בירתה של אוזבקיסטן. טשקנט נמצאת במזרח המדינה, והיא בירת המחוז הנקרא על שמה. טשקנט נוסדה בתקופת כיבושי אלכסנדר הגדול והייתה בעת העתיקה מרכז מסחרי חשוב, במיוחד לאור מיקומה בדרך המשי. ב
מתוך: החיים באוזבקיסטן