מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

חב"ד
חסידות חב"ד ליובאוויטש (ראשי תיבות של "חכמה, בינה, דעת") היא חצר חסידית, ממשיכתה של שושלת חב"ד שנוסדה על ידי רבי שניאור זלמן מלאדי בשלהי המאה ה-18[2]. בשנת ה'תקע"ג (1812) עבר בנו רבי דובער שניאורי לעיירה לובביץ', שממנה פעלו רוב אדמו"רי חב"ד ועל שמה נקראה החצר.
מתוך: משפחתנו והרבי מלובביץ'
חב"ד
חצר חסידית. חב"ד ניכרת בדרכה הרעיונית, המתבטאת בראשי התיבות המרכיבים את שמה, שלפי הקבלה הם שלושת הכוחות המרכיבים את תהליך החשיבה וההבנה.
מתוך: השכונה שלי
חב"ד בגאורגיה
פעילותה הקבועה של חסידות חב"ד בגאורגיה החלה כתוצאה מפניה של קבוצה מיהודי המדינה לרבי הרש"ב האדמו"ר החמישי בנשיאות חב"ד, בבקשה לשלוח להם רבנים בשביל לחזק את היהדות וללמד את תורת החסידות. הרבי נאות לבקשתם, וסמוך לחג הפסח תרע"ו (1916), הגיע הרב שמואל לויטין לעיר כותאיסי. עם בואו החל לפעול להכשרת דור רבנים ומלמדים מבני המקום. פעילות זו היא זו שביססה את יהדות גאורגיה, ומפירותיה יצאו מנהיגי העדה בדורות הבאים. הרב לויטין גם הקים ישיבה בעיר כותאיסי, ואליה שלח הרבי הרש"ב מתלמידיו, כדי שיסייעו לרב לויטין. הישיבה בשיאה מנתה כ-600 תלמידים. בין הערים שבהן פעלו השלוחים: כותאיסי, קולאשי, סצ'חרה, אוני, סוחומי, בטומי, טביליסי ועוד. בשנת תש"ו עזבו אחרוני השלוחים את גאורגיה. בשנת תשנ"ב, נשלח הרב רפאל אלאשווילי, רבה הראשי של יהדות גאורגיה בישראל, בשליחות הרבי מליובאוויטש לחזק את היהדות במדינה. כיום משמשים מספר שלוחים בבתי חב"ד בגאורגיה.
מתוך: יהדותי הגאה בקולאשי
חב"ד למען ילדי צ'רנוביל
פרויקט חב"ד למען ילדי צֶ'רנוֹבִּיל (מכונה בקיצור: ילדי צ'רנוביל) הוא פרויקט של צעירי אגודת חב"ד בישראל, שבמסגרתו עלו לישראל אלפי ילדים יהודים מאזור צ'רנוביל במשך שנות 1990–2017. הורה רבי מנחם מנדל שניאורסון לצעירי חב"ד להקים בכפר חב"ד מוסדות לקליטת הילדים, בראש הארגון עמד יוסי רייטשיק מצעירי חב"ד. ב-3 באוגוסט 1990, י"ב באב תש"ן הועלתה לישראל הקבוצה הראשונה, שמנתה 196 ילדים. מאז הועלו במסגרת הפרויקט 80 קבוצות ובסך הכל כ-2,500 ילדים. בעקבותיהם עלו גם חלק מהוריהם. (ויקיפדיה)
מתוך: חב"ד למען ילדי צ'רנוביל
חביב בורגיבה
חביב בורגיבה (בערבית: حبيب بورقيبة, תעתיק מדויק: חביב בורקיבה; 3 באוגוסט 1903 – 6 באפריל 2000) היה נשיא תוניסיה משנת 1957 ועד שנת 1987. הוא נחשב לאבי האומה התוניסאית, ונוהגים להשוותו למוסטפא כמאל אטאטורק בשל הרפורמות הפרו-מערביות שהונהגו במהלך שנות שלטונו. (ויקיפדיה)
מתוך: סבא לולו בונה בית בישראל
חביב בורגיבה
חביב בורגיבה (בערבית: حبيب بورقيبة, תעתיק מדויק: חביב בורקיבה; 3 באוגוסט 1903 – 6 באפריל 2000) היה נשיא תוניסיה משנת 1957 ועד שנת 1987. הוא נחשב לאבי האומה התוניסאית, ונוהגים להשוותו למוסטפא כמאל אטאטורק בשל הרפורמות הפרו-מערביות שהונהגו במהלך שנות שלטונו. בורגיבה נולד במונסתיר והפך לנשיא בשנת 1957 לאחר הדחתו של המלך (שמלוכתו הייתה מוסדרת בחקיקה). הוא תמך בחילון ובשוויון זכויות לנשים. בשנת 1975 בחר בו הפרלמנט התוניסאי כנשיא לכל חייו. (ויקיפדיה)
מתוך: אין הנבואה שורה אלא על חכם גיבור ועניו
חביב בורגיבה
חביב בורגיבה 3 באוגוסט 1903 - 6 באפריל 2000) היה נשיא תוניסיה משנת 1957 ועד שנת 1987. הוא נחשב לאבי האומה התוניסאית, ונוהגים להשוותו למוסטפא כמאל אטאטורק בשל הרפורמות הפרו-מערביות שהונהגו במהלך שנות שלטונו.
מתוך: עדנה חקאני מספרת על עליית הוריה לארץ
חביב בורגיבה
חביב בורגיבה היה נשיא תוניסיה משנת 1957 ועד שנת 1987. הוא נחשב לאבי האומה התוניסאית, ונוהגים להשוותו למוסטפא כמאל אטאטורק בשל הרפורמות הפרו-מערביות שהונהגו במהלך שנות שלטונו...אחרי עצמאות תוניסיה ב-1956 חלה הרעה משמעותית במצב יהודיה. בורגיבה נהג להתבטא בחריפות כנגד ישראל, והיהודים נחשפו לרדיפות על רקע לאומני.
מתוך: אני בהוויה הארץ ישראלית
חביבה רייק
(נולדה מרתה רייק, גרמנית/הונגרית: Marta Reick, לעתים Reich, צ'כית/סלובקית: Marta Reikov?;‏ 22 ביוני 1914 - 20 בנובמבר 1944) הייתה חברה בפלמ"ח ואחת מצנחני היישוב. היא השתתפה בניסיונות העזרה לקהילות היהודיות, לחיילי צבאות בעלות הברית ולכוחות המרד הסלובקי בסוף מלחמת העולם השנייה.
מתוך: מהשואה ועד היום – מסלוניקי לישראל
חביבה רייק (אוניית מעפילים)
חביבה רייק הייתה אוניית מעפילים שארגן המוסד לעליה ב' של "ההגנה". נקראה על שם צנחנית היישוב במלחמת העולם השנייה שנהרגה בעת מילוי משימתה חביבה רייק. המעפילים היו ניצולי השואה. חלקם נבחרו על פי מפתח ארגונים וקבוצות של תנועות נוער ומפלגות ציוניות. (ויקיפדיה)
מתוך: מסלוניקי לישראל – שואת יהודי יוון
חבילות קאר
מארזים שכללו מוצרי מזון בסיסיים שנשלחו מאוסטרליה או מארצות הברית למלא במעט את החסר.
מתוך: ילדה אחת ארבעה בתים
חביצת חמאה
פעולת ייצור החמאה נקראת חביצה – ובה מפעילים כוח פיזי כדי שיגרום לכדוריות הקטנות להתנגש זו בזו בחוזקה מספקת – כך שהקרום המקיף אותן כבר לא יצליח למנוע מהן להתאחד לגוש גדול.
מתוך: קיצור תולדות המשפחה
חבל הבלקן
חֶבֶל הַבַּלְקָן הוא השם ההיסטורי והגאוגרפי המתאר את דרום מזרח אירופה. שטחו של החבל 550,000 קמ"ר וחיים בו כ-53 מיליון תושבים. החבל נקרא על שמם של הרי הבלקן המשתרעים מגבול בולגריה וסרביה ועד הים השחור. המדינות שכל שטחן ממוקם בחבל הבלקן הן: אלבניה, בולגריה, בוסניה-הרצגובינה, קוסובו, מקדוניה ומונטנגרו. ויקיפדיה
מתוך: ההיסטוריה של סבי וסבתי מרגלית ומורדי משה
חבל הטבור
מיד לאחר הלידה חותכים את חבל הטבור ובכך מושלמת פעולת הלידה והתינוק מתנתק סופית מהאם. מהרגע שבו חבל הטבור ניתק, התינוק צריך לספק בעצמו את צרכיו, כגון: אכילה, שתייה ונשימה.
מתוך: האשה החירשת מאוקריאנה