מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

זה"ב בגן
תכנית "זה"ב בגן" (זהירות בדרכים בגני הילדים) היא תכנית ארצית להתנדבות גמלאים בגני ילדים בנושא בטיחות בדרכים כדרך חיים. ​במסגרת התוכנית מגיעים גמלאים מתנדבים לגן, אחת לשבוע, משתלבים בפעילות הגן ומובילים יוזמות בתחום בטיחות בדרכים.​ מתוך "אור ירוק"
מתוך: בחרנו בחיים
זה"ב בגן
מתנדבים בגני ילדים - תנועת של"מ - שרות לאומי למבוגר הינה תנועה עממית להתנדבות, הפונה לכל מי שפורש ממעגל העבודה ומציעה לו להשתלב במגוון תחומי עשייה התנדבותיים בקהילה. (אתר התכנית)
מתוך: שושנה מתנדבת בגן הילדים בגני תקווה
זה"ב בגן
תוכנית ארצית להתנדבות של גמלאים בגני ילדים בנושא בטיחות בדרכים. תוכנית "זה"ב בגן" היא תוכנית ארצית להתנדבות של גמלאים בגני ילדים בנושא בטיחות בדרכים. התוכנית מופעלת על ידי תנועת של"מ, החברה למתנ"סים ועמותת אור ירוק בשיתוף משרד החינוך. במסגרת התוכנית מגיעים המתנדבים לגן, משתלבים בפעילות הגן ומובילים יוזמות בתחום בטיחות בדרכים. התוכנית פועלת משנת תשס"ה, ובשנת הלימודים תשע"ב לוקחים בה חלק כ-70 יישובים וכ-1500 מתנדבים.. ויקיפדיה
מתוך: סבתא שווה זהב
זהב"י
זהב"י ראשי תיבות של זכויות המשפחות ברוכות הילדים היא תנועה חברתית שהוקמה בשנת 1972 על ידי העובד הסוציאלי אברהם דנינו ופרופסור אליעזר יפה, שגדלו במשפחות מרובות ילדים, וכן על ידי ד"ר יוג'ין וינר. מטרת התנועה הייתה להעלות את מעמד המשפחות מרובות הילדים ולקדם יוזמות חקיקה לטובת משפחות אלו, באמצעות מגעים ושדלנות בקרב המפלגות השונות בכנסת. (מתוך ויקיפדיה)
מתוך: מקושי לצמיחה, ילדים וחינוך – משאב מנצח למדינת ישראל
זהות
זהות הוא מונח בסוציולוגיה ובפסיכולוגיה המתאר את תפיסת האדם את עצמו, ואת תפיסת החברה הסובבת אותו. הזהות מורכבת מאוסף של תפיסות ואמונות בנוגע ל"עצמי", המאורגנות כסכמה קוגניטיבית‏.
מתוך: זהותי הישראלית – ברוך מרום
זהרה לביטוב
זהרה לביָטוב (20 באוקטובר 1927 - 3 באוגוסט 1948) הייתה לוחמת פלמ"ח וטייסת בחיל האוויר הישראלי. התפרסמה לאחר מותה עם פרסום יומניה האישיים, המכילים את רשמי ילדותה ונעוריה וכן את חליפת המכתבים בינה ובין ארוסה שמואל קופמן, שנהרג לפניה וכן בעקבות ספרה של דבורה עומר "לאהוב עד מוות" המספר את סיפור חייה. (ויקיפדיה)
מתוך: חוויות ילדות בירושלים
זוּבּוּר
זוּבּוּר היא מילת סלנג שמקורה בערבית, המציינת טקס-חניכה משפיל או השפלה גופנית הנעשים למצטרפים חדשים למסגרת נוקשה, כמו פנימייה, חבורה סגורה או יחידה צבאית וכדומה. בנוסף, המילה משמשת לציון השפלה פומבית הנעשית לאדם, שהקהילה רואה בעין רעה את התנהגותו. מקורה של המילה בערבית פלסטינית, שם היא מציינת כינוי ילדותי לאיבר מין זכרי. המניע המרכזי של הטקס הוא, ככל הנראה, לייצב את מעמדם העליון של הבוגרים, כנגד מעמדם של החדשים המאיימים עליהם. (ויקיפדיה)
מתוך: בין עזזיאת ובנימינה
זוּלָתָנוּת
(בלועזית: אַלְטְרוּאִיזְם) זוּלָתָנוּת או חסד היא נטייה, רצון או תכונה של עזרה לזולת, המתבטאת בהתנהגות המסבה טוב למישהו אחר ללא תמורה. בספרות הרבנית ימי-ביניימית (מתוך לשון חז"ל ובעברית מקראית): חסד של אמת, שלא על מנת לקבל פרס, עזרה לזולת, בלי לצפות לגמול, נתינה חסרת גבולות, מתן בסתר, צדקה ללא תמורה או הקרבה עצמית. (ויקיפדיה)
מתוך: שנת בת המצווה של סימה גוטסמן
זוּלָתָנוּת
זוּלָתָנוּת (בלועזית: אַלְטְרוּאִיזְם) היא נטייה, רצון או תכונה של עזרה לזולת, המתבטאת בעשיית חסד ובהתנהגות המסבה טוב למישהו אחר ללא תמורה. מתוך לשון חז"ל בעברית מקראית: חסד של אמת - שלא על מנת לקבל פרס, עזרה לזולת בלי לצפות לגמול, נתינה חסרת גבולות, מתן בסתר, צדקה ללא תמורה או הקרבה עצמית. (ויקיפדיה)
מתוך: סבא אבנר דבורי – חשוב לעזור לזולת
זוג אז ניין
תגיד שלא. כשסבתא ריטה הייתה קטנה, משפחתה הייתה הולכת למסעדה פעם בשבוע. כשהמלצר היה מציע קינוח, סבא רבא שלי היה אומר "זוג אז ניין". תגידו שלא. והלכו לאכול קינוח במקום אחר.
מתוך: השורשים שלנו משפחת טרון – בייבה