מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

זאיר
הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו נקראה זאיר בין שנת 1971 לשנת 1997 ולפני כן "קונגו הבלגית" או "קונגו לאופולדוויל", היא מדינה במרכז אפריקה. לעתים היא נקראת "קונגו-קינשאסה" על שם עיר בירתה, על מנת להבדילה מהרפובליקה של קונגו ("קונגו-ברזוויל").
מתוך: נסים לפעמים קורים פעמיים
זאיר
הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו (בצרפתית: République Démocratique du Congo, נקראה זאיר בין שנת 1971 לשנת 1997 ולפני כן "קונגו הבלגית" או "קונגו לאופולדוויל"), היא מדינה במרכז אפריקה. לעתים היא נקראת "קונגו-קינשאסה" על שם עיר בירתה, על מנת להבדילה מהרפובליקה של קונגו ("קונגו-ברזוויל").
מתוך: סבי היה הנספח הצבאי בזאיר
זאכו
זאכו (בכורדית: زاخۆ/Zaxo; בארמית חדשה: ܙܟܼܘ), היא עיר במחוז דהוכ שבכורדיסטן העיראקית. זאכו נמצאת סמוך למעבר הגבול העיקרי בין עיראק לטורקיה. נכון ל-1 ביולי 2018 אוכלוסייתה מונה 211,964 בני אדם, רובם כורדים ואשורים. (ויקיפדיה)
מתוך: חביבה הפמיניסטית מכורדיסטן שעשתה את הבלתי אפשרי
זאכו
זאכו היא עיר במחוז דהוכ שבכורדיסטן העיראקית. זאכו נמצאת סמוך למעבר הגבול העיקרי בין עיראק לטורקיה. לפי אומדן רשמי מתאריך 1 ביולי 2018 אוכלוסייתה מונה 211,964 בני אדם, רובם כורדים ואשורים. (ויקיפדיה)
מתוך: שירות הצבאי צביקה כהן
זאכו
זאכו היא עיר במחוז דהוכ שבכורדיסטן העיראקית. זאכו נמצאת סמוך למעבר הגבול העיקרי בין עיראק לטורקיה. לפי אומדן רשמי מתאריך 1 ביולי 2018 אוכלוסייתה מונה 211,964 בני אדם, רובם כורדים ואשורים. (ויקיפדיה)
מתוך: העלייה לישראל של סבא יוסי דוינו
זאכו
זאכו היא עיר במחוז דהוכ שבכורדיסטן העיראקית. זאכו נמצאת סמוך למעבר הגבול העיקרי בין עיראק לטורקיה. נכון ל-1 ביולי 2018 אוכלוסייתה מונה 211,964 בני אדם, רובם כורדים ואשורים. אתר מפורסם בעיר הוא הגשר העתיק "דלאל" (שלא ידוע באיזו תקופה הוקם) על נהר חבור, יובל של החידקל. (ויקיפדיה)
מתוך: המשפחה שלי – מזאכו שבעירק לירושלים
זאכו
זאכו (בכורדית: زاخۆ/Zaxo; בערבית: زاخو, בארמית חדשה: ܙܟܼܘ), היא עיר במחוז דהוכ שבכורדיסטן העיראקית. זאכו נמצאת סמוך למעבר הגבול העיקרי בין עיראק לטורקיה. נכון ל-1 ביולי 2018 אוכלוסייתה מונה 211,964 בני אדם, רובם כורדים ואשורים. אתר מפורסם בעיר הוא הגשר העתיק "דלאל" (שלא ידוע באיזו תקופה הוקם) על נהר חבור, יובל של החידקל. נהר זה מזוהה לפי המסורת עם "חבור" התנ"כי - אחד המקומות בארץ אשור שאליהם הוגלו עשרת השבטים (מלכים ב' י"ז 6). (ויקיפדיה)
מתוך: בתיה משה – סיפורים מבית אימא בשכונת קטמונים
זאכו
זאכו (בכורדית: زاخۆ/Zaxo; בערבית: زاخو, בארמית חדשה: ܙܟܼܘ) היא עיר במחוז דהוכ שבכורדיסטן העיראקית. זאכו נמצאת סמוך למעבר הגבול העיקרי בין עיראק לטורקיה. לפי אומדן רשמי מתאריך 1 ביולי 2018 אוכלוסייתה מונה 211,964 בני אדם, רובם כורדים ואשורים. (ויקיפדיה)
מתוך: העלייה לישראל של סבא יוסי דוינו
זאל
הינו השם של בית המדרש בו לומדים התמימים. מקור המילה הוא מהשפה הרוסית שתרגומו לעברית הוא "אולם". בהשאלה, נקרא אולם הלימודים בכל ישיבות תומכי תמימים ברחבי העולם בשם 'זאַל'.
מתוך: מרוסיה למרוקו בשליחות הרבי
זאל
הינו השם של בית המדרש בו לומדים התמימים.
מתוך: הזהב שהציל
זארבריקן
זַארבְּרִיקֵן (בגרמנית: Saarbrücken (מידע · עזרה)) היא עיר בגרמניה, בירת המדינה הפדרלית חבל הסאר. אוכלוסיית העיר מונה 180,515 איש, ובאזור העירוני המקיף אותה יש 1.1 מיליון תושבים. זארבריקן הייתה בעבר המרכז התעשייתי והתחבורתי של ייצור הפחם בחבל הסאר; במפעליה ייצרו גם ברזל, פלדה, סוכר, בירה, מוצרי קרמיקה, ציוד אופטי, מכונות וחומרי בניין. אך בעשורים האחרונים פחתה חשיבות האזור כמרכז תעשייה מפני שחברות אירופיות מעדיפות לייבא פחם ממדינות שבהן עלות העבודה נמוכה יותר. העיר שוכנת על נהר הסאר, יובל של המוזל (שהוא עצמו יובל של הריין), החוצה אותה במרכזה.
מתוך: סבתא מרים גוטווילן ניצולת שואה