מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

הפלישה לנורמונדי
פלישה אמפיבית של צבאות בעלות הברית המערביות בחופי נורמנדי שבצרפת הכבושה, שהתרחשה ב־6 ביוני 1944 עד 30 ביוני 1944 במסגרת החזית המערבית במלחמת העולם השנייה.(ויקיפדיה)
מתוך: בעקבות ציונות ואהבה
הפלישה לנורמנדי
הפלישה לנורמנדי (שם קוד: "מבצע אוברלורד"; באנגלית: "Operation Overlord") הייתה פלישה אמפיבית של צבאות בעלות הברית המערביות בחופי נורמנדי שבצרפת הכבושה, שהתחוללה ב-6 ביוני 1944 עד 30 ביוני 1944 במסגרת החזית המערבית במלחמת העולם השנייה. ביומה הראשון של הפלישה השתתפו 156,000 חיילים של בעלות הברית, בסיוע 12,000 כלי טיס ו-6,900 כלי שיט. זהו מבצע הנחיתה הימי הגדול בהיסטוריה. הפלישה לנורמנדי מסמנת את פתיחתה של חזית שנייה במלחמה נגד גרמניה, ואת ראשית הקץ של גרמניה הנאצית.
מתוך: זכרון שלא אשכח
הפלישה לנורמנדי
הפלישה לנורמנדי (שם קוד: "מבצע אוברלורד"; באנגלית: "Operation Overlord") הייתה פלישה אמפיבית של צבאות בעלות הברית המערביות בחופי נורמנדי שבצרפת הכבושה, שהתרחשה ב־6 ביוני 1944 עד 30 ביוני 1944 במסגרת החזית המערבית במלחמת העולם השנייה. ביומה הראשון של הפלישה נחתו כ־156,000 חיילים של בעלות הברית מהים ומהאוויר על אדמת נורמנדי, בסיוע כ־12,000 כלי טיס וכ-6,939 כלי שיט. היה זה מבצע הנחיתה הימי הגדול בהיסטוריה. הפלישה לנורמנדי מסמנת את פתיחתה של חזית שנייה במלחמה נגד גרמניה, ואת ראשית הקץ של גרמניה הנאצית. (ויקיפדיה)
מתוך: מכונת רנטגן
הפלישה לנורמנדי
פלישה אמפיבית של צבאות בעלות הברית המערביות בחופי נורמנדי שבצרפת הכבושה, שהתרחשה ב־6 ביוני 1944 עד 30 ביוני 1944 במסגרת החזית המערבית במלחמת העולם השנייה. (ויקיפדיה)
מתוך: נולדתי ביום היסטורי – סבתא שמחה בן חמו
הפלישה לנורמנדי:
הפלישה לנורמנדי הייתה פלישה אמפיבית של צבאות בעלות הברית המערביות בחופי נורמנדי שבצרפת הכבושה, שהתרחשה ב־6 ביוני 1944 עד 30 ביוני 1944 במסגרת החזית המערבית במלחמת העולם השנייה.(ויקיפדיה)
מתוך: בעקבות הציונות והאהבה לארץ ישראל
הפלישה של גרמניה הנאצית לפולין
המערכה בפולין "מלחמת ההגנה של 1939"; כללה את פלישתן של גרמניה הנאצית וברית המועצות לפולין בתחילת מלחמת העולם השנייה. המתקפה החלה ב-1 בספטמבר 1939, שבוע בלבד לאחר החתימה על הסכם ריבנטרופ–מולוטוב, והסתיימה ב-6 באוקטובר 1939 לאחר שגרמניה וברית המועצות כבשו למעשה את כל פולין. (ויקיפדיה)
מתוך: הקשר הרב דורי של סבתא ולנטינה ומילנה
הפלמ"ח
פלוגות המחץ, היה הכוח הצבאי המגויס של ארגון "ההגנה", ששימש כצבא של המדינה היהודית שבדרך בארץ ישראל בין השנים 1941 – 1948.
מתוך: סיפורה של טובה בר נוי
הפלנגות הנוצריות
הפָלַנְגוֹת, היא מפלגה נוצרית-מארונית וארגון גרילה לשעבר בלבנון. למפלגה נודעה השפעה רבה במהלך מלחמת האזרחים בלבנון (1975-1990) בזכות הכוח הצבאי המשמעותי שלה - הפַלֵנְגות, שהיו הלוחמים העיקריים ב"פלג השמרני". עם הפלישה הישראלית ללבנון שיתפו הפלנגות פעולה עם ישראל, וכך הפכו למפלגה החזקה ביותר בלבנון. (ויקיפדיה)
מתוך: ההיחלצות מביירות ודרכה של נלי זליכה לישראל
הפנימיה הצבאית
הפנימייה הצבאית לפיקוד שליד בית הספר הריאלי העברי בחיפה היא מוסד חינוכי המכשיר ומכין בני נוער להיות מפקדים ביחידות השדה בצה"ל. בוגרי הפנימייה מיועדים לתפקידי מפקדי פלוגות ביחידות השדה של צה"ל. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפורו של עמרם מצנע
הפנתרים השחורים
הפנתרים השחורים היא תנועת מחאה ישראלית של צעירים מבני הדור השני של עולים לישראל ממדינות ערב, שהוקמה בשנת 1971. התנועה פעלה למען העלאת המודעות הציבורית לנושאים חברתיים בישראל והכנסתם לסדר היום של מדינת ישראל. (ויקיפדיה)
מתוך: העלייה לארץ של סבתא רוזלין דנן
הפנתרים השחורים
הפנתרים השחורים היא תנועת מחאה ישראלית של צעירים מבני הדור השני של עולים לישראל ממדינות ערב
מתוך: סבתא שלי – סבתא שולה
הפנתרים השחורים
הפנתרים השחורים היא תנועת מחאה ישראלית של צעירים מבני הדור השני של עולים לישראל ממדינות ערב, שהוקמה בשנת 1971. התנועה פעלה למען העלאת המודעות הציבורית לנושאים חברתיים בישראל והכנסתם לסדר היום של מדינת ישראל.
מתוך: זכרונותי מבית אבא ועליה לארץ ישראל
הפסטיבלים של ווגנר
פסטיבל ביירוית הוא פסטיבל קיץ שנתי, שמתקיים בחודשים יולי⁻אוגוסט בעיר בָּיְירוֹיְת שבגרמניה, ומוקדש בעיקר לביצוע אופרות משל המלחין הגרמני בן המאה ה⁻19, ריכרד וגנר. וגנר עצמו הגה וקידם את רעיון הפסטיבל להצגת יצירותיו הוא. (ויקיפדיה)
מתוך: החנוכיה של סבתא
הפסל המגפיים של סטלין
חובבי ההסטוריה ואלה המתעניינים בתקופה הקומוניסטית, ישמחו לבקר בפארק הפסלים (Memento Park). מדובר במוזיאון פתוח, שמהווה תזכורת למשמעותה של רודנות. בפארק, שנמצא בפרברי בודפשט, מוצגים 41 פסלים, שניצבו במחוזותיה השונים של העיר בתקופת השלטון הקומוניסטי, שנמשכה בין השנים 1945-1989. עם נפילת המשטר עלתה השאלה מה לעשות עם הפסלים האלה, שמהווים עדות לאותה תקופה. במקום לסלק אותם ולהעלים כל זכר, הוחלט לבחור מספר פסלים ולהציב אותם בפארק מיוחד, מחוץ לעיר, שיהווה זכר לאותה תקופה.
מתוך: המגפיים של סטלין
הפסקת-אש
שלב בעימות צבאי שבו שני הצדדים הלוחמים מחליטים להפסיק את פעולות הלחימה ביניהם, כדי לנהל שיחות על סיום מצב העימות. הפסקת אש יכולה להיכלל באמנה רשמית אך עשויה להיחשב גם חלק מהבנות בלתי-רשמיות בין שני הצדדים הלוחמים. הפסקת אש נוצרת בהסכמת הצדדים הלוחמים, ולעיתים היא נכפית עליהם על ידי גורמים בינלאומיים כמו מועצת הביטחון של האו"ם או מעצמות-על. לעיתים נדרש זמן מה לייצובה של הפסקת האש, משום שהצדדים עדיין מנסים להגיע לשיפור עמדות של הרגע האחרון.
מתוך: חתונה במלחמה
הפצצות חיל האוויר האיטלקי על חיפה
הפצצות חיל האוויר האיטלקי על חיפה היו ארבע הפצצות מן האוויר שביצע חיל האוויר המלכותי האיטלקי על חיפה וסביבתה ב-1940, במהלך מלחמת העולם השנייה. ויקיפדיה
מתוך: תלמידה יהודייה בבית ספר נוצרי