מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

הסקוריטטה
סקוריטטה (ברומנית: Securitate) הוא הכינוי המקובל של "מחלקת ביטחון המדינה" (Departamentul Securităţii Statului) ברומניה, בתקופת השלטון הקומוניסטי במדינה. ארגון דומה התקיים לפני מלחמת העולם השנייה וכינויו היה "סיגורנצה". הסקוריטטה הוקם ב-30 באוגוסט 1948 בצו 221 של נשיאות האספה הלאומית הגדולה של הרפובליקה העממית הרומנית.
מתוך: שושנה זלצברגר ז"ל – הפרח בגני
הסרט הערבי של יום שישי
הסרט הערבי של יום שישי היה תופעת קאלט ישראלית שנמשכה כשלושה עשורים, משנת 1968 ועד שנות ה-90. מדי ערב שבת שידרה הטלוויזיה הישראלית (לימים הערוץ הראשון) סרט קולנוע מצרי, ומשבצת שידור זו זכתה לפופולריות ניכרת וחוצת-מגזרים. ויקיפדיה.
מתוך: ילדותה של סבתא
הסתדרות המורים
הסתדרות המורים היא ארגון יציג של מורים וגננות במדינת ישראל.הסתדרות המורים היא האיגוד המקצועי הוותיק ביותר בישראל. ההסתדרות הוקמה בשנת 1903 (תרס"ג), במסגרת אסיפה שהתקיימה בזכרון יעקב בשם "הכנסייה הארצישראלית", ומונה כיום כ-150,000 עובדי הוראה וגמלאים.
מתוך: אוהבת את הים
הסתדרות העובדים
התאגדות מקצועית בישראל שהוקמה ב-1934 על ידי התנועה הרוויזיוניסטית. מטרת הארגון היא הגנה על זכויות העובדים החברים בה ודאגה לרווחתם של העובדים על בסיס חמשת הממ"ים שהגדיר זאב ז'בוטינסקי בתורתו החברתית.
מתוך: מבטי על כפר הס
הסתדרות פועלי הבניין
ארגון שנועד להגן על זכויות העובדים ולקדמם מבחינה מקצועית
מתוך: גלות שהולידה חתונה
הסתננות
כניסה בלתי חוקית של אדם למדינה. בשנותיה הראשונות, החל מהסכמי שביתת הנשק שנחתמו ב 1949-ועד למבצע קדש ב-1956 סבלה מדינת ישראל מהסתננות של פלסטינים. מהם שרצו לחזור לבתים ולכפרים אותם עזבו במהלך מלחמת העצמאות, ומהם שבאו למטרות גנבה ורצח.
מתוך: משפחה לתפארת- כנגד כל הסיכויים – רחל שרבף
העבודה מכבדת את בעליה
הכוונה היא שכל עבודה, שאדם עוסק בה ביושר ובנאמנות, מביאה לו כבוד ואין ללעוג לבעל מלאכה כלשהיא, אפילו שהיא הפשוטה ביותר.
מתוך: מהעיר התחתית לחולות הזהב
העבודה משחררת
"העבודה משחררת" (בגרמנית: Arbeit macht frei; נהגה: "אַרְבַּיְיט מַאכְט פְרַיְי") היא אִמרה גרמנית. אִמרה זו התנוססה בשערי מחנות הריכוז הנאציים, כחלק ממערך התעמולה הנאצית, הטעייה ואחיזת העיניים שהופנתה כלפי קורבנות גרמניה הנאצית.
מתוך: סיפורה של סבתא רבתא פירי
העדה הבוכרית
בוכרה הוא כינויה המקובל של עדה יהודית שמקורה במרכז אסיה, בעיקר בשטחי אוזבקיסטן וטג'יקיסטן המודרניות. מקור השם הוא בעיר בוכרה שבאוזבקיסטן, בירתה לשעבר של אמירות בוכרה, בה התקיימה קהילה גדולה. השפה המסורתית של הקהילה היא בוכרית, ניב יהודי-פרסי הקרוב לטג'יקית. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור חייה של יוליה יוסופוב