מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

הנדסה ימית
הנדסה ימית היא תחום העוסק בעיצוב, בנייה, התקנה, תפעול ותמיכה במערכות וציוד של כלי שיט, וכן במערכות ומבנים המאפשרים מגורי נוסעים וצוות, ונשיאת מטען על כלי שיט. (ויקיפדיה)
מתוך: ילדותו של סבא רוני עמרני
הנדסה כימית
או הנדסת כימיה היא ענף בהנדסה העושה שימוש בעקרונות של כימיה, פיזיקה, מתמטיקה וכלכלה, לצורך שימוש, ייצור, והמרה של כימיקלים, חומרים ואנרגיה. ההנדסה הכימית עוסקת במעבר מפיתוח תהליכים בקנה מידה מעבדתי, דרך הקמת מתקני פיילוט לייצור ראשוני ובחינת היתכנות ועד לתפעול ושדרוג מתקני ענק בתעשייה הגדולה. (ויקיפדיה)
מתוך: דור שני לניצולי שואה
הנדסה כימית
עָנָף בַּהַנְדָּסָה הָעוֹסֵק בְּהַתְאָמַת צִיּוּד לתעשייה הַכִימִית וּבְהַפְעָלָתוֹ
מתוך: סבא גדעון והחיים בישראל
הנדסה קרבית
חיל ההנדסה הקרבית (בראשי תיבות: חה"ן) הוא אחד מהחילות בזרוע היבשה של צבא הגנה לישראל. זהו כוח ההנדסה הקרבית של צה"ל. ייעודו של החיל הוא הבטחת יכולת התמרון של כוחות צה"ל תוך שלילת יכולת זו מהאויב, בנוסף אחראי החיל על תחומים שונים בתחומים הדורשים ידע ומומחיות בנושאי הנדסה צבאית בהם רובוטיקה, עיסוק בחומרי נפץ והתגוננות מפני נשק בלתי-קונבציונלי.
מתוך: חוויות ילדותי ביפו
הנדסה תעשייתית
הנדסת תעשייה וניהול היא תחום הנדסי, אשר עוסק בתורות מעולם התעשייה והניהול. התפתחותה של הנדסת התעשייה והניהול וגיבושה למקשה אחת נוצרו בד בבד עם תהליך המודרניזציה שהחל בעקבות המהפכה התעשייתית. (ויקיפדיה
מתוך: סבא יוסי זאבי (פרקש) מהנדס בטכניון
הנדסת אווירונאוטיקה
הנדסת אווירונאוטיקה (גם הנדסת אווירונאוטיקה וחלל והנדסה אווירונאוטית; באנגלית: Aerospace Engineering או Aeronautics Engineering) היא ענף של ההנדסה העוסק בפיתוח יעיל ושיטתי של כלי טיס, לוויינים, חלליות ומערכות הייחודיות להם. מקצוע הנדסת אווירונאוטיקה הוא מקצוע רב-תחומי העוסק בפיתוח ותחזוקה של כלי טיס על ידי החלה של עקרונות של מדעים מדויקים, הנדסה, ניהול פרויקטים, ידע רלוונטי לכלי הטיס עצמו וכישורים וטכנולוגיות אחרות. כבכול הנדסה, גם בהנדסת אווירונאוטיקה נעשה שימוש במדדים המשמשים לבחינת איכותו של תוצר הפיתוח כגון יעילות, אמינות, וגמישות לשינויים.
מתוך: השיבה לציון
הנדסת חשמל
תחום הנדסי אשר עוסק בתכנון מעגלים חשמליים. "הנדסת החשמל כרוכה לרוב, בתכנון מעגלים חשמליים והתאמתם ליישום הדרוש, ומכסה מגוון רחב של תת-תחומים ביניהם הספק, אלקטרוניקה, אלקטרואופטיקה, בקרה, עיבוד אותות ותקשורת." (ויקיפדיה)
מתוך: אהבנו את ישראל ונשארנו לעזור לנכדים – סבתא ראיסה בריל
הנדסת מבנים
הנדסת מבנים (באנגלית: Structural Engineering) היא תת-תחום של מדעי ההנדסה העוסק בתכנון שלד וחוזקם של מבנים עד למצבים גבוליים של תפקוד (שירות והרס). הנדסת מבנים נלמדת בעיקר בפקולטות לאדריכלות, להנדסה אזרחית, אבל גם בפקולטות להנדסת מכונות והנדסת תעופה וחלל. (ויקיפדיה)
מתוך: ילדות מופלאה קסומה ומעניינת ובניין הארץ
הנדסת מכונות
ענף בהנדסה העוסק בתהליכי מחקר, תכנון, פיתוח, ייצור ותחזוקה של מערכות מכניות ומערכות אנרגיה.
מתוך: סיפור הגעתי לישראל
הנדסת תכנה
הנדסת תוכנה (באנגלית: Software Engineering) היא ענף של הנדסה העוסק בפיתוח תוכנה. הנדסת תוכנה מיישמת גישה שיטתית, מבוקרת ומדידה לפיתוח, תפעול ותחזוקה של תוכנה.‏ הנדסת תוכנה מקיפה את מחזור החיים השלם של תוכנה, וכוללת ידע, שיטות וכלים עבור דרישות תוכנה, תכנון תוכנה, בניית תוכנה, בדיקות תוכנה, תחזוקת תוכנה, ניהול תצורת תוכנה ואיכות תוכנה.‏ הנדסת תוכנה נועדה להפחית את המורכבות שבפיתוח תוכנה, לשפר את אמינות התוכנה המפותחת, ולהקטין את עלויות התפעול והתחזוקה. מאפיין בולט של הנדסת התוכנה הוא פיתוח מערכות מורכבות הכוללות חומרה, תוכנה ותקשורת
מתוך: מפולין, דרך צרפת לישראל
הנהגת הישוב היהודי
היישוב הקים מוסדות מעין-שלטוניים, נוסדו מפלגות, נערכו בחירות ואף נוסד בית משפט השלום עברי . היישוב למד להגן על עצמו והוקמו בו ארגונים צבאיים וארגוני מחתרת ונלחם בהתקפות ערביי הארץ
מתוך: אנחנו שנינו מאותו הכפר
הנהר סֵן
הנהר סֵן (בצרפתית: Seine) הוא נהר עיקרי בצפון צרפת, אחד מנתיבי המסחר העיקריים של האזור, וכן אחד מאתרי התיירות העיקריים. הנהר עובר בין השאר בערים טרואה, פריז, רואן ולה-הבר. הוא חוצה את פריז ומחלק אותה לפריז העליונה - "הגדה הימנית" ולפריז התחתונה - "הגדה השמאלית". (ויקיפדיה)
מתוך: כוס הקידוש ששרדה את המלחמה – סבתא קלוד תורגמן
הנוטר
כוחות של שוטרים יהודים בארץ ישראל בתקופת המנדט הבריטי שכונו בשם "נוטרים". הם פעלו במסגרת המשטרה הבריטית וביוזמת הסוכנות היהודית החל ממאורעות 1936–1939 ועד להקמת המדינה בהגנה על היישובים היהודיים,
מתוך: תולדותיה של סבתא צפי
הנוער ההיטלראי
תנועת נוער שפעלה בגרמניה עם עליית המפלגה הנאצית ועד לכיבושה של גרמניה על ידי בעלות הברית. התנועה נוסדה ב 1926, במטרה להחדיר בדור הצעיר את האידאולוגיה הנאצית ואת תורת הגזע ועליונותה של האומה הגרמנית על פני עמים אחרים.
מתוך: אנו באנו ארצה לבנות ולהיבנות בה – סיפורה של רחל
הנוער ההיטלראי
הנוער ההיטלראי או ה"היטלר יוגנד" היא תנועת נוער שפעלה בגרמניה עם עליית המפלגה הנאצית ועד לכיבושה של גרמניה בידי בעלות הברית. באותה תקופה נאסרה בגרמניה פעילות של כל תנועת נוער אחרת ועל ההורים חלה חובה לשלוח את ילדיהם אל התנועה. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפורם של הדורות למשפחת גולדברג
הנוער העובד
הנוער העובד והלומד (הנוע"ל) היא תנועת נוער שיסודותיה בתנועת הנוער העובד, שהוקמה ב-1924 בארץ ישראל על ידי בני נוער עובדים שהתאגדו על מנת להגן על עבודתם וזכויותיהם. "הנוער העובד" התמזגה (בשנת 1959) עם התנועה המאוחדת ליצירת "הנוער העובד והלומד"
מתוך: עליית משפחת סבתא מברית המועצות