מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

המרד הערבי
המרד הערבי הוא מרד שהתקיים בחצי האי ערב בשנים 1916–1918, בהנהגתו של השריף חוסיין בן עלי, כנגד האימפריה העות'מאנית.
מתוך: חיפה בתחילת הדרך
המרד הערבי הגדול
המרד הערבי הגדול היה מרד מאורגן שפרץ בארץ ישראל בשנת 1936, ונמשך בהפסקות עד לשנת 1939. ביישוב היהודי כונתה התמרדות זו בשם מאורעות תרצ"ו-תרצ"ט
מתוך: בשבילי ראשון היא לשד עצמותי…
המרד הערבי הגדול
התחיל ב-1936 ונמשך בהפסקות עד 1939 (מאורעות תרצ"ו-תרצ"ט). המרד כוון נגד מוסדות המנדט הבריטי ובמידת מה נגד היהודים ומטרתו הייתה לסכל את העליה היהודית ואת מכירת הקרקעות ליהודים.
מתוך: ארץ אבותי – אסתר רדלר
המרד הערבי הגדול
המרד הערבי הגדול (מאורעות תרצ"ו-תרצ"ט) היה מרד מאורגן שפרץ בארץ ישראל בשנת 1936, ונמשך בהפסקות עד מרץ 1939. במהלך המרד נהרגו למעלה מ-400 יהודים, כ-200 בריטים וכ-5,000 ערבים, רובם במסגרת חיסולי חשבונות ותקיפת מתנגדים. מספר קהילות יהודיות או יישובים קטנים נחרבו, גלו או פונו, בעיקר באזורי ספר ובערים עתיקות, בעקבות ההתקפות עליהן, ובהן משמר הכרמל, חוות משמר הכרמל, עין זיתים, פקיעין, רוחמה, שכונת שמעון הצדיק, חברון, כפר השילוח, ביפו ובשכונות סביבה. (ויקיפדיה)
מתוך: חיי יחזקאל הלוי
המרד הערבי הגדול
מטרות המרד היו: ביטול תוכניות בריטיות ויהודיות להקים בארץ ישראל מדינה יהודית, שכנוע הבריטים לקבל את דרישות הציבור הערבי, פגיעה במשק היהודי ושמירת היתרון הדמוגרפי . במהלך המרד נהרגו למעלה מ-600 יהודים, כ-200 בריטים וכ-5000 ערבים רובם במסגרת חיסולי חשבונות ותקיפת מתנגדים.‏ המרד כלל בעיקרו פעולות טרור מגוונות: תקיפות כנגד חיילים ומוסדות השלטון הבריטי ונציגיו, והצתות שכוונו לעבר גידולים חקלאיים ורכוש יהודי. המרד כלל גם טרור פנימי בתוך הציבור הערבי, בעיקר כלפי מתנגדי המרד. המרד לא השיג את מטרותיו.
מתוך: המפוחיות שלי מלוות אותי כבר כ-70 שנה.
המרד הערבי הגדול
המרד הערבי הגדול (מאורעות תרצ"ו-תרצ"ט) היה מרד מאורגן שפרץ בארץ ישראל בשנת 1936 ונמשך בהפסקות עד מרץ 1939. במהלכו נהרגו למעלה מ-400 יהודים, כ-200 בריטים וכ-5,000 ערבים, רובם במסגרת חיסולי חשבונות ותקיפת מתנגדים. (ויקיפדיה)
מתוך: המאפיה בשכונת נווה צדק
המרכבה
המרכבה היא סדרה של טנקי מערכה ישראליים המהווה את עמוד השדרה של חיל השריון הישראלי. ייצור המרכבה החל מ-1979, כאשר בחלוף השנים פותחו דגמים יותר מתקדמים ומשוכללים (כל דגם מכונה "סימן"). הדגם המתקדם ביותר הוא המרכבה סימן 4 שנכנס לייצור החל משנת 2003.
מתוך: הצ'יפטיין ("אביר") שהוליד את טנק המרכבה
המרכז הרפואי הגריאטרי הרצפלד
המרכז הרפואי הגריאטרי הרצפלד הוא בית חולים גריאטרי של שירותי בריאות כללית השוכן בגדרה. הוא קרוי על שמו של הפעיל הציוני וחבר הכנסת אברהם הרצפלד, אשר יזם את הקמתו. בית החולים נוסד ב-22 ביוני 1969 במטרה לשמש בית החלמה לטיפול בעולים מבוגרים וקשישים חשוכי-מרפא.
מתוך: מגן שרת הקליטה למיכל ואקנין
המרכז הרפואי הלל יפה
המרכז הרפואי הלל יפה הוא בית חולים ממשלתי השוכן במבואותיה המערביים של העיר חדרה.... בשנת 1934 הוקם לראשונה בית חולים בחדרה שכלל 18 מיטות. בית החולים הוקם על ידי ד"ר צבי הושפטיין שעלה באותה שנה לארץ ישראל. במהלך מלחמת העולם השנייה נתפס בית החולים על ידי הצבא הבריטי ותושבי חדרה נותרו ללא בית חולים. בתחילת 1947 הוקם בבית החולים, ששוחרר על ידי הצבא, בית יולדות של קופת חולים כללית, שכלל 30 מיטות (ויקיפדיה)
מתוך: סבתי נאוה הצועניה בחג פורים
המרכז הרפואי על שם ברזילי, אשקלון
הוא בית חולים באשקלון. המרכז משרת את תושבי האזור הכולל את אשדוד מצפונו, שדרות מדרום לו, קריית גת וקריית מלאכי במזרח, אשקלון במערב ויישובים נוספים המתוחמים באזור המתואר. המרכז משמש גם כלשכת בריאות מחוזית, ומסונף לפקולטה למדעי הבריאות של בית החולים סורוקה.
מתוך: השוקולד שהתליע
המרכז הרפואי שמיר
המרכז הרפואי שמיר, על שם יצחק שמיר, הוא בית חולים במתחם צריפין בבאר יעקב ובראשון לציון. עד שנת 2017 נקרא מרכז רפואי אסף הרופא. זהו המרכז הרפואי הרביעי בגודלו במערכת הבריאות הממשלתית בישראל והוא משרת את תושבי ראשון לציון, נס ציונה, רמלה, לוד, באר יעקב, בית דגן, מודיעין-מכבים-רעות, המועצות האזוריות גזר ושדות דן וכן כל היישובים לאורך הכביש לירושלים, מבית דגן עד מבואות בית שמש, סה"כ כ-1,680,000 נפש. (ויקיפדיה)
מתוך: מעגלי החיים
המרכז הרפואי שערי צדק
המרכז הרפואי שערי צדק הוא בית החולים הגדול בירושלים, מבחינת מספר מטופלים שאושפזו בו ומספר ימי האשפוז (ב-2014 אושפזו בו כמעט פי שניים יותר מטופלים מאשר בבית החולים השני בעיר, מרכז רפואי הדסה). נחנך ב־ י"ט בשבט תרס"ב 27 בינואר 1902. מייסדו ומנהלו הראשון במשך 45 שנה (1902 - 1947), היה ד"ר משה וולך, דמות מרכזית בתולדות הרפואה בתקופת היישוב. בשנת 1980 עבר בית החולים למשכנו החדש בשכונת בית וגן בירושלים. בדצמבר 2012 סופח אליו בית החולים ביקור חולים.
מתוך: נוף ילדות
המרכז למורשת יהדות טורקיה
המרכז למורשת יהדות טורקיה הוא מוזיאון להנצחת היסטוריה טורקית ויהדות טורקיה. המרכז פועל גם לידידות בין העם היהודי והטורקי. הוא הוקם בשנת 2005 על ידי עמותת ארקאדאש - קהילת יוצאי טורקיה בישראל בעיר יהוד.
מתוך: שורשים מטורקיה של משפחת ביטון גולדברג
המרכז לענייני חינוך
מרכז לענייני חינוך או בראשי התיבות מל"ח הוא ארגון הזרוע החינוכית של חסידות חב"ד. הוא אחראי על כל הפעולות החינוכיות ובעיקר על פעילות השלוחים. המרכז הוא אחד משלושת הגופים המרכזיים של חסידות חב"ד, יחד עם מחנה ישראל והוצאת הספרים קה"ת. באופן פורמלי המרכז כפוף לארגון הגג העולמי אגודת חסידי חב"ד העולמית.
מתוך: סיפורה של סבתא פרידה – שורשים חסידיים
המשביר המרכזי
גוף שאיחד את כל המסחר בין הקיבוצים. כל מה שהקיבוצים רצו לרכוש למשק נערך דרך המשביר המרכזי.
מתוך: שנת בר מצווה בכפר גלעדי
המשביר לצרכן
"המשביר 365 החזקות בע"מ", או בקיצור הנפוץ, "המשביר לצרכן", היא רשת בתי כלבו המספקת מגוון מוצרים רחב לבית ולמשפחה. במשך שנים רבות נקראה הרשת "המשביר לצרכן" והייתה שייכת לאגודות הקואופ. לאחר שקרסה והועברה לבעלות קבוצת שביט ב-2003, היא התנהלה תחת המותג "המשביר החדש לצרכן"
מתוך: מחיים קשים לחיים מאושרים
המשחקים הפאראלימפיים
המשחקים הפאראלימפיים (מכונים גם אולימפיאדת הנכים או פאראלימפיאדה, באנגלית: Paralympic Games) הם אירוע רב-ענפי בינלאומי, בו מתחרים ספורטאים בעלי מוגבלויות. המשחקים הפאראלימפיים העיקריים נערכים בקיץ מדי ארבע שנים, כשמשחקי החורף, המצומצמים יחסית, נערכים שנתיים אחרי כל קיץ פאראלימפי, בחורף, בסמוך ואחרי המשחקים האולימפיים, ובחסות הוועד הפאראלימפי הבינלאומי. (ויקיפדיה)
מתוך: סבתא דינה וסבא ברוך – סיפור אהבה