מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

האצ"ל
הארגון הצבאי הלאומי בארץ ישראל (בראשי תיבות: אצ"ל) היה ארגון צבאי מחתרתי עברי, שנוסד בירושלים, בשנת 1931. הארגון הוקם על ידי מפקדים שפרשו מארגון "ההגנה", בשל דרישתם לפעולה נחרצת נגד התוקפנות הערבית של אותם ימים, בעיקר זו של מאורעות תרפ"ט. מרבית אנשיו היו צעירים מתנועת הנוער הרוויזיוניסטית בית"ר. מטעמי חשאיות לא נהגו לקרוא לארגון בשמו כי אם "ההגנה" או "המעמד". אנשי הארגון הצטרפו לצה"ל עם הקמתו.
מתוך: סיפורים קצרים חסרי הומור מהחיים
האקדמיה למוסיקה
אקדמיה למוזיקה (מכונה גם "בית ספר למוזיקה", "קונסרבטוריון" או "קונסרבטוריום") היא מוסד ללימודים גבוהים של מוזיקה, לרוב מדובר במוזיקה קלאסית אך באקדמיות רבות בארץ ובעולם ישנן מחלקות שונות של מוזיקה כגון ג'אז, מוזיקה ערבית ועוד.
מתוך: הפסנתר של אמא – רותי חרמוני אזולאי
האקתון
האקתון (מאנגלית: Hackathon) הוא אירוע יזמות מרתוני, רב-עוצמתי, העושה שימוש בחוכמת ההמונים, בו המשתתפים מתחלקים לקבוצות חשיבה, היוצרים ומפתחים יחדיו רעיונות והמצאות פורצי דרך, במטרה לנסות לענות על אתגר אשר הוגדר מראש על ידי מארגני ההאקתון. ויקיפדיה
מתוך: סיפורה של לבנה בר ובר
הארמיה השלישית
כיתור הארמייה השלישית של מצרים התרחש בשלהי מלחמת יום הכיפורים, בחזית מצרים, ובמהלכו כיתרה אוגדה 162 של צה"ל את הארמייה השלישית של צבא מצרים. כיתור הכוח המצרי הביא למתיחות גבוהה ביותר בין ארצות הברית וברית המועצות ובשלב מאוחר יותר הביא בעקבותיו התקרבות מדינית בין מצרים וארצות הברית.
מתוך: נפצעתי בצבא ברגל שמאל מפליטת כדור
הארץ שלנו - שבועון לילדים
הארץ שלנו היה שבועון לילדים שהתפרסם בישראל מ־31 בינואר 1951 ועד 1985. הוא נוסד לבקשתו של הילד עמוס שוקן מאביו גרשום שוקן, מו"ל ועורך "הארץ". ויקיפדיה
מתוך: סבתא רוני טל מספרת על ילדותה
הבּוֹנְדְּס
או בשמו הרשמי מפעל מלווה העצמאות והפיתוח; באנגלית: State of Israel Bonds) הוא ארגון העוסק במכירת אגרות חוב של מדינת ישראל ליהודים בתפוצות. הבונדס הוקם בספטמבר-אוקטובר 1950 ביוזמת ראש הממשלה דוד בן-גוריון, שר האוצר אליעזר קפלן, וגולדה מאיר עם הנרי מורגנטאו, שמואל רוטברג והנרי מונטור מיהודי ארצות הברית.
מתוך: ההורים מפנסילבניה שהנחילו גאווה יהודית וישראלית
הבאבא סאלי
"אבא ישראל", או "האבא המתפלל" - רבי ישראל אבוחצירא (א' בתשרי ה'תר"ן, 26 בספטמבר 1889 ד' בשבט ה'תשמ"ד, 8 בינואר 1984) היה רב ומקובל מרוקאי-ישראלי (ויקיפדיה)
מתוך: הנער שעלה לבדו לארץ ישראל
הבאבא סאלי
רבי ישראל אבוחצירא (א' בתשרי ה'תר"ן, 26 בספטמבר 1889 – ד' בשבט ה'תשמ"ד, 8 בינואר 1984) היה רב ומקובל, מוכר בכינוי הבאבא סאלי.
מתוך: דגים מרוקאים
הבבא ברוך
רבי ברוך אבוחצירא (המכונה באבא ברוך; נולד ב-ט' בתשרי תש"ב, 30 בספטמבר 1941) הוא בנו של המקובל רבי ישראל אבוחצירא ("הבאבא סאלי"). מאז פטירת אביו מנהל את חצרו בנתיבות. (ויקיפדיה)
מתוך: ממרוקו לישראל
הבבא חאקי
רבנו יצחק סידנא בבא חאקי נולד בתאפילאלת שבמרוקו, בכ"ג באלול, שנת תרנ"ה - 1895 לאביו הגאון, רבנו מסעוד, בנו בכורו של המלומד בנסים רבנו יעקב אביחצירא. לרבנו מסעוד היו שלושה בנים: רבנו דוד עטרת ראשנו, סידנא בבא סאלי, ואבי, רבנו יצחק סידנא בבא חאקי. כבר בשחר ילדותו התגלה בבא חאקי כמנהיג דגול ומצוין אשר נשא בעול הקהילה הקדושה ובהקמת ישיבה שהוכשרו בה גאונים ומצוינים שליָמים התפרסמו בזכות תורתם וקדושתם.
מתוך: חיים של עשייה ופעילות ברוכה
הבדלה
הבדלה היא מצווה הנעשית במוצאי שבת ויום טוב. ההבדלה נעשית באמירת ברכה מיוחדת הנאמרת על גביע יין (או מיץ ענבים). תוכן הברכה הוא ההבדלה בין השבת לששת ימי המעשה, ימי החול, יחד עם הברכה על היין עצמו. במוצאי שבת כוללת ההבדלה אף ברכה על הבשמים ועל האש. (ויקיפדיה)
מתוך: מילדות לנערות במרוקו