מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

דאנציג
העיר החופשית דאנציג הוא השם שניתן לממשל בעיר גדנסק (בגרמנית, דנציג) בתקופה שבין מלחמת העולם הראשונה ומלחמת העולם השנייה. הסכסוך בדבר מעמדה של העיר החופשית דנציג, בין גרמניה הנאצית ובין פולין, היה אחת העילות שהציגו הנאצים לפרוץ מלחמת העולם השנייה. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור העלייה של מרים חפץ
דאצ'ה
דאצ'ה (ברוסית: дача) הוא כינוי ברוסית לבית הנמצא בשימוש עונתי או לבית משני הנמצא באזור כפרי ליד מרכזים עירוניים. הדאצ'ה נפוצה מאוד ברוסיה. לרוב, הדאצ'ה תפוסה בחלק מימות השנה על ידי הבעלים, או מושכרת לאנשים אחרים. היא משמשת לנופש ולחופשה קצרה בחודשי הקיץ וגם בשאר ימות השנה. מרוסית התגלגלה המילה "דאצ'ה" ליידיש, במשמעות של נסיעה למטרת נופש ומנוחה. (ויקיפדיה)
מתוך: סבתא וסבא – אהבה ממבט ראשון
דאצ'ה
דאצ'ה (ברוסית: дача) הוא כינוי ברוסית לבית הנמצא בשימוש עונתי או לבית משני הנמצא באזור כפרי ליד מרכזים עירוניים.
מתוך: סבתא ליקה וסיפור חייה
דאצ'ה
דאצ'ה (ברוסית: дача) הוא כינוי ברוסית לבית הנמצא בשימוש עונתי או לבית משני הנמצא באזור כפרי ליד מרכזים עירוניים. הדאצ'ה נפוצה מאוד ברוסיה. לרוב, הדאצ'ה תפוסה בחלק מימות השנה על ידי הבעלים, או מושכרת לאנשים אחרים. היא משמשת לנופש ולחופשה קצרה בחודשי הקיץ וגם בשאר ימות השנה. (ויקיפדיה)
מתוך: סבא שלי ולרי קפולין הוא הכי הכי
דב גרונר
דֹּב בֶּלָה גְּרוּנֶר (6 בדצמבר 1912, כ"ו בכסלו תרע"ג - 16 באפריל 1947, כ"ו בניסן תש"ז) היה יהודי מעפיל, חבר בית"ר, לוחם בבריגדה היהודית, ולוחם באצ"ל. נפצע קשה בפניו ונשבה על ידי הבריטים בעת ההתקפה על משטרת רמת גן. הוא נשפט בבית-הדין הבריטי על תפקידו במבצע ההחרמה של האצ"ל, נידון למוות ונתלה. אחד משנים-עשר "הרוגי מלכות" (עולי הגרדום).
מתוך: זיכרונות של ילדה מימי מלחמת השחרור
דב יוסף
ד"ר דב (ברנרד) יוסף (27 במאי 1899[1] – 7 בינואר 1980) היה שר בממשלות ישראל, ולפני כן מעורכי הדין היהודים הבולטים בארץ ישראל בתקופת המנדט והמושל הצבאי של ירושלים בעת מלחמת העצמאות. נודע בתפקידו כשר האספקה והקיצוב בתקופת הצנע, וכונה "שר הצנע".
מתוך: פרשתי השנה מבנק לאומי אחרי 33 שנה
דב יוסף - שר הצנע
ד"ר דב (ברנרד) יוסף (27 במאי 1899‏[1] – 7 בינואר 1980) היה שר בממשלות ישראל, ולפני כן מעורכי הדין היהודים הבולטים בארץ ישראל בתקופת המנדט והמושל הצבאי של ירושלים בעת מלחמת העצמאות. נודע בתפקידו כשר האספקה והקיצוב בתקופת הצנע, וכונה "שר הצנע".
מתוך: אני ילדת שמנת
דב שיאון
דב שיאון (1921 – 22 במרץ 2003) תת אלוף בצה"ל, שימש כדובר צה"ל וראש הוועדה המשותפת לישראל ומצרים לאכיפת הסכם השלום בין המדינות.
מתוך: מהכיכר לבית המחוקקים
דבּוּר
דבּוּר הייתה ספינת סיור קלה בשירות חיל הים הישראלי, ששימשה בפלגות הבט"ש לפעילות ביטחון שוטף (בט"ש), לסיכול פעולות טרור ימיות ולשמירה על חופי ישראל. (ויקיפדיה)
מתוך: מבצע LITTEL-ONE
דבדו
דבדו או דובדוב (בערבית: دبدو) היא עיירה בצפון מזרח מרוקו, המונה נכון ל-2014 כ-4,960 תושבים וממוקמת בצדו הצפוני של רכס הרי האטלס, כ-150 ק"מ דרומית לחוף הים התיכון. דבדו הייתה מפורסמת בקהילה היהודית שהתגוררה בה ונקראה בעבר גם בשם עיר הכהנים. בתי האב היהודיים הראשיים בדבדו היו: כהן - סקלי, מרציאנו, בן חמו, בן שושן, בן גיגי ואנקונינה. ויקיפדיה
מתוך: אסתר כהן מספרת על השירה במרוקו ובארץ
דבדו
דבדו או דובדוב (בערבית: ????, באנגלית: Debdou) היא עיירה בצפון מזרח מרוקו, המונה נכון ל-2004 כ-4,565 תושבים וממוקמת בצדו הצפוני של רכס הרי האטלס, כ-150 ק"מ דרומית לחוף הים התיכון. דבדו הייתה מפורסמת בקהילה היהודית שהתגוררה בה ונקראה בעבר גם בשם עיר הכהנים. בתי האב היהודיים הראשיים בדבדו היו: כהן-סקלי, מרציאנו, בן חמו, בן סוסאן, בן גיגי וענקונינה.
מתוך: העלייה של סבתא ממרוקו
דבדו
דֶבְּדוּ היא עיירה בצפון מזרח מרוקו, המונה נכון ל-2014 כ-4,960 תושבים וממוקמת בצדו הצפוני של רכס הרי האטלס, כ-150 ק"מ דרומית לחוף הים התיכון. דבדו הייתה מפורסמת בקהילה היהודית שהתגוררה בה ונקראה בעבר גם בשם עיר הכהנים. ככל הנראה ראשוני היהודים שהגיעו לדבדו היו צאצאי פליטי פרעות קנ"א בספרד (1391), יוצאי העיר סביליה. (ויקיפדיה)
מתוך: לדעת לעשות יש מאין – סיפורה של אתי סרצ'י
דבו
מידי יום אוכלים האתיופים את האינג'רה .אך לקראת שבת אופים לחם מיוחד כמו חלה הנקרא דאבו. דבו=לחם באמהרית. את הדבו מכינים במיוחד בימי שישי או באירועים מיוחדים כגון: ברית,חתונה,אזכרות.
מתוך: הכמיהה לארץ ישראל