מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

בית ספר חביב
בית הספר "חביב" בראשון לציון הוא בית הספר העברי הראשון בעולם ובארץ ישראל שבו כל מקצועות ההוראה נלמדו בעברית. בית הספר נוסד בשנת תרמ"ו (1886) ופעיל עד היום.
מתוך: תחפושות של סבא אבישי
בית ספר חביב
בית הספר "חביב" בראשון לציון הוא בית הספר העברי הראשון בעולם ובארץ ישראל שבו כל מקצועות ההוראה נלמדו בעברית. בית הספר נוסד בשנת ה'תרמ"ו (1886) ופעיל עד היום.
מתוך: ילדות שמחה, אהבה צעירה ואימהות
בית ספר חקלאי
בֵּית סֵפֶר הַמַּקְנֶה לְתַלְמִידָיו אֶת תּוֹרַת הַחַקְלָאוּת – הֲלָכָה וּמַעֲשֶׂה.
מתוך: מהודו לישראל
בית ספר חקלאי כדורי
בית הספר החקלאי כדורי הוא אחד הבולטים והוותיקים שבבתי הספר החקלאיים בישראל. בית הספר נוסד ב-20 ביוני 1933 למרגלות הר תבור בגליל התחתון, כשני קילומטר צפונית לכפר תבור. בית הספר כדורי נמצא כ-140 מטר מעל פני הים.
מתוך: הנדודים שלי – קורות חייו של סבא עודד
בית ספר יאס"א
בית ספר תיכון ופנימייה לילדים מחוננים, ומצטיינים ותאבי ידע מרחבי הארץ. בית הספר הוקם על מנת לתת מענה אינטלקטואלי, חברתי ורגשי לילדים בעלי יכולות גבוהות באחד מתחומי ידע: מדעים, מוזיקה, מדעי הרוח, אומנות.(ויקיפדיה)
מתוך: הבחירה להיות אחות
בית ספר יהודי
בית ספר בו למדו ילדי הקהילה היהודית אחר הצהריים, לאחר יום הלימודים בביה"ס המקומי. בבית הספר היהודי למדו אידיש, עברית, תנך, חגים והיסטוריה יהודית.
מתוך: ילדות בבואנוס איירס
בית ספר יומי יהודי
השם של כל מוסדות החינוך בארה"ב שבהם בית הספר כולו הוא בית ספר יהודי (פרטי) ומשלבים בו לימודים כלליים בכל המקצועות כנהוג בבתי ספר ממלכתיים לצד לימודי יהדות ועברית. (להבדיל מבתי ספר יהודיים פרטיים המתפקדים כמה שעות בשבוע אחר הצהריים בלבד).
מתוך: להיות שונה – להיות רבה
בית ספר יומי יהודי Jewish Day School
בית ספר יהודי בתפוצות שלומדים בו יום לימודים ארוך הכולל תכנית לימודים רגילה כמו בכל בית ספר אחר ושעות נוספות עבור לימודי יהדות ועברית.
מתוך: למה עזבתי את גן העדן של קנדה
בית ספר יסודי
בית סֵפֶר הַמַּקְנֶה הַשְׂכָּלַת יְסוֹד לִילָדִים בְּמֶשֶׁךְ שֵׁשׁ (אוֹ שְׁמוֹנֶה) שְׁנוֹת לִמּוּדִים.
מתוך: לגדול בכפר קטן בארגנטינה
בית ספר לאמנות "בצלאל"
בצלאל היא האקדמיה הישראלית הלאומית לאמנות ועיצוב. בית הספר נוסד לראשונה בשנת 1906 על ידי בוריס שץ והיה בית הספר הראשון לאמנות בארץ ישראל במאה ה-20.
מתוך: מרמת השרון לירושלים ועוד…
בית ספר לבנות יחיאלי
בית ספר דתי לבנות, ובו היה בית כנסת שבו התפללו כל יום. כיום משמש בית הספר לתיאטרון "סוזן דלל"
מתוך: ילדות בשכונת פלורנטין
בית ספר למלאכה
היה מוסד חינוכי גדול לגילאי תיכון שהיה שייך לחסידי חב"ד ומיועד לילדי עולים, הוא שילב לימודים תורניים ולימודי מלאכה חקלאיים ופעל ביישוב כפר חב"ד בשנים ה'תשט"ו (1955) - ה'תשנ"ו (1996). לבית הספר קיים סניף נוסף בקריית מלאכי הפועל מאז ה'תשל"א (1971). המוסד התפרסם במיוחד בפיגוע הירי שהתרחש בבית הכנסת של המוסד באמצע תפילת ערבית בא' באייר ה'תשט"ז (1956), "הטבח בבית הספר למלאכה", בו נרצחו המדריך שמחה זילברשטרום וחמישה תלמידים. במוסד היו חמש מחלקות: נגריה, מחלקת אלקטרוניקה, מחלקת מכניקה, מחלקת פלסטיקה ומחלקת מכונאות רכב. לאחר הפיגוע הוקמה מחלקה שישית: בית דפוס, והיא נקראה דפוס "יד החמישה" על שם הרוגי הפיגוע.
מתוך: חווית ילדות מהרצח בבית הספר למלאכה בכפר חב"ד
בית ספר למלאכה
בית הספר למלאכה היה מוסד חינוכי גדול לגילאי תיכון שהיה שייך לחסידי חב"ד ומיועד לילדי עולים, הוא שילב לימודים תורניים ולימודי מלאכה חקלאיים ופעל ביישוב כפר חב"ד (מאז שינה שמו מ'שפריר') בשנים ה'תשט"ו (1955) - ה'תשנ"ו (1996). לבית הספר קיים סניף נוסף בקריית מלאכי הפועל מאז ה'תשל"א (1971). המוסד התפרסם במיוחד בפיגוע הירי שהתרחש בבית הכנסת של המוסד באמצע תפילת ערבית בא' באייר ה'תשט"ז (1956), "הטבח בבית הספר למלאכה", בו נרצחו המדריך שמחה זילברשטרום וחמישה תלמידים..
מתוך: טבח בכפר
בית ספר למלאכה כפר חב"ד
מוסד חינוכי שפעל בין השנים תשט"ו-תשנ"ו עם ילדי העולים, ושילב לימודי קודש עם לימודי מקצוע.
מתוך: מצילי חיים ונשמות
בית ספר למסחר
בית ספר שמלבד לימודים עיוניים מלמד הוא גם לימודי פקידות והנהלת חשבונות
מתוך: מגלות לגאולה
בית ספר ממלכתי
חינוך ממלכתי או מערכת חינוך ציבורית הם מונחים המתייחסים למערכת של בתי ספר ומוסדות חינוכיים אחרים המופעלים על ידי המדינה ומשרתים את אזרחיה. המוסדות במערכת כזאת מיועדים ברובם לילדים ולבני נוער, אם כי במדינות רבות יש גם מערכת של אוניברסיטאות ציבוריות ומערכות חינוך למבוגרים שלא יכלו ללמוד בילדותם. (ויקיפדיה)
מתוך: לאורה סבטלו- טאראשינה – ילדות ברומא
בית ספר ממלכתי דתי
חינוך ממלכתי-דתי (חמ"ד) ניתן בישראל על פי חוק חינוך ממלכתי משנת 1953 בבתי ספר המוגדרים בתור "ממלכתיים-דתיים", ובראשי תיבות ממ"ד, לעומת החינוך ה"כללי" החילוני. הוא הוקם על בסיס "זרם המזרחי" - זרם החינוך של תנועת המזרחי שהוקם בשנת 1902 ופעל כזרם חינוך רשמי בהסתדרות הציונית בתקופת המנדט הבריטי ועד לחקיקת חוק חינוך ממלכתי. (ויקיפדיה)
מתוך: רחובות תל אביב – מלכה אדמסקי