מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

בית חבד
באנגלית:( Chabad House) הוא מרכז אזורי של חסידות חב"ד המנוהל על ידי שליח חב"ד המקומי. מטרת בתי חב"ד לעזור ולתמוך ביהודים בתחומים מגוונים, בעיקר בענייני יהדות. בתי חב"ד הראשונים הוקמו בשנת 1950 (ה'תש"י כ־3,650 בתי חב"ד פועלים בכ־950 ערים השוכנות בכמאה מדינות בעולם כ־350 מתוכם פועלים בישראל.
מתוך: מפיצים את אור החסידות בשומרון
בית חבד
באנגלית: Chabad House) הוא מרכז אזורי של חסידות חב"ד המנוהל על ידי שליח חב"ד המקומי. מטרת בתי חב"ד לעזור ולתמוך ביהודים בתחומים מגוונים, בעיקר בענייני יהדות. בתי חב"ד הראשונים הוקמו ב־1950 (ה'תש"י). כ־3,650 בתי חב"ד פועלים בכ־950 ערים השוכנות בכמאה מדינות בעולם[1][2] כ־350 מתוכם פועלים בישראל[3].
מתוך: סיפור ילדות של סבתא מאירה
בית חולים 10
בית חולים 10 (או מרפ"א צפון) הוא מרכז רפואי צבאי השוכן בחיפה ברחוב שמחה הולצברג (ליד דרך הים). המתקן היה בעבר בית ספר נוצרי לבנים "סנט לוקס", בחסות הכנסייה האנגליקנית. בעברו הרחוק שכן המרפ"א בבית החולים האיטלקי אך במהרה הוחזר בית החולים האיטלקי לבעליו והמרפ"א עבר לבסיס "מחנה דוד". עם העברת שטחי בסיס מחנה דוד לשימוש בית העלמין, הועבר בית חולים 10 למיקומו הנוכחי. כיום בית חולים 10 מתפקד כמרפאה, ויש לו יכולת לתפקד כבית חולים בעיתות חירום.
מתוך: החייל, האחות והזריקה
בית חולים "הדסה"
בית חולים הראשון בעיר ירושלים, שהתקיימו בו לימודי אחיות מוסמכות.
מתוך: ציונית במשרה מלאה
בית חולים איטלקי
בית החולים האיטלקי הוא מבנה העומד ברחוב שבטי ישראל 29 פינת רחוב הנביאים 9 במוסררה שבירושלים. הבניין, המזכיר בתוכניתו ובחזותו בניינים איטלקיים מימי הביניים, מהווה מונומנט לתקופה של פריחה וחזרתה של העיר מעיר שולית למרכז העניין הבינלאומי. הבניין שימש בית חולים בחסות איטלקית בין שתי מלחמות העולם, ומשמש כיום את משרד החינוך. (ויקיפדיה)
מתוך: שורק אורי מתעד את סבתא רבתא ריצה פניגשטיין
בית חולים אלי"ן
בית-חולים אלי"ן (ראשי תיבות: אגודה לעזרת ילדים נכים) הוא מוסד שיקומי לילדים ונוער, היחיד מסוגו בישראל, השוכן בשכונת קריית יובל בירושלים. בית החולים שהוקם בשנת 1932 מציע את שירותיו לילדים ובני נוער מכל רחבי הארץ, הסובלים מפגיעות נרכשות עקב תאונות דרכים, כוויות, מחלת הסרטן, פיגועי טרור, ילדים לאחר ניתוחים או טיפולים קשים, ילדים בעלי נכות מולדת כגון מחלות שריר/עצב, פגיעות עמוד שדרה, שיתוק מוחין, תסמונות ועוד. תחום השיקום הנשימתי הוא תחום ייחודי לבית חולים אלי"ן.
מתוך: נס גלוי
בית חולים ברזילי
המרכז הרפואי על שם ברזילי, אשקלון הוא בית חולים באשקלון. המרכז משרת את תושבי האזור הכולל את אשדוד מצפונו, שדרות מדרום לו, קריית גת וקריית מלאכי במזרח, אשקלון
מתוך: זיכרונות משם ורישומים מכאן
בית חולים דג'אני
בית החולים דג'אני נוסד על ידי ד"ר פואד איסמעיל דג'אני בשנת 1933 והיה בית החולים הפרטי הראשון ביפו. ד"ר דג'אני השתלם ככירורג בבריטניה, ולאחר שעבד בבית החולים הממשלתי ביפו, הקים את בית החולים בו היו מחלקות לכירורגיה, עיניים, אף אוזן גרון ולידה. היו בו כ-50 מיטות, ומחלקה לחולים שטופלו ללא תמורה. בצוות בית החולים שרתו גם רופאים יהודים ידועים. רופא העיניים ד"ר ש. הילדסהיימר, בנו של הרב הראשי של ברלין. וד"ר מרכוס זלצברגר, מהראשונים בארץ בתחום אף אוזן וגרון, שהגיע לנתח מהדסה בירושלים. כאחות שימשה יפה בביוף (ברגר). מבנה בית החולים ובית מגורי המשפחה, תוכננו בידי האדריכל יצחק רפופורט. ב1948 בבית החולים צהלון, שהמשיך להיקרא דג'אני בפי כל, פעלו מחלקות יולדות, תינוקות (שנקראה אז מחלקת יונקים) וילדים. (האנציקלופדיה העירונית)
מתוך: המסע של שושנה בסיס
בית חולים הדסה
המרכז הרפואי האוניברסיטאי הדסה כולל שני בתי חולים אוניברסיטאיים בעין כרם ובהר הצופים בירושלים; חמישה בתי ספר למקצועות רפואה המשותפים להדסה ולאוניברסיטה העברית; מרפאות חוץ בבית הבריאות שטראוס, ברחוב שטראוס בירושלים, בגן הטכנולוגי מלחה (הדסה אופטימל) ומרפאות שר"פ בתל אביב. המרכזים הרפואיים הוקמו ומהווים את פועלם המרכזי של ארגון הדסה, הסתדרות הנשים הציוניות באמריקה מיסודה של הנרייטה סאלד.(ויקיפדיה)
מתוך: סיפורי סבתא נעמה
בית חולים הדסה
בית חולים שפעל משנת 1918 עד 1992. ברוב השנים פעל ברחוב בלפור 8.
מתוך: ילדותי ברחובות
בית חולים הדסה בתל אביב
בית החולים הדסה תל אביב או בשמו הרשמי האחרון בית החולים רוקח היה מוסד רפואי אשר הוקם בשנת 1918 ומיקומו הגאוגרפי השתנה מספר פעמים במשך השנים, אך ברוב 74 שנות קיומו עמד ברחוב בלפור 8, בתל אביב. בית החולים נסגר בשנת 1992.
מתוך: 1948 – בית ספרי בלפור בתל אביב הפך לבית חולים
בית חולים הדסה תל אביב
בית החולים "הדסה" בתל אביב פעל ברחוב בלפור 8 מ 1929 עד לסגירתו ב 1992
מתוך: מוסר עבודה!
בית חולים הקריה בתל אביב
בית חולים ה'קריה' הוא שמו העממי של בית חולים לנשים ששכן בין השנים 1951-1997 בקריה בתל אביב, שמו הרשמי היה 'בית היולדות ע"ש יוסף סרלין'.
מתוך: ילדות בתל אביב
בית חולים לווינשטיין.
בית החולים לוינשטיין הוא בית חולים שיקומי הנמצא ברעננה. מרכז השיקום שייך לשירותי הבריאות הכללית והוא מוסד ייחודי בישראל ואחד ממרכזי השיקום המובילים בעולם. בית החולים לוינשטיין נקרא על שם יצחק לוינשטיין, מראשי קרן הנכות של ההסתדרות
מתוך: האחות בין המלחמות
בית חולים לוינשטיין
בית החולים לוינשטיין הוא בית חולים שיקומי הנמצא ברעננה. הוא מוסד ייחודי בישראל ואחד ממרכזי השיקום המובילים בעולם. בעיקר בנפגעי תאונות דרכים ופצועי צה"ל.
מתוך: גיבורים במשפחה