מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

בּוּנָה
בּוּנָה הוא כינוי לקפה באתיופיה. 'בונה' הוא גם שמו של טקס שתיית הקפה המסורתי בחברה האתיופית והאריתראית. לטקס שתיית הבונה חשיבות חברתית גבוהה
מתוך: קליטת משפחה אתיופית – סיפור התנדבות
בּוּנָה (כינוי לקפה)
בּוּנָה הוא כינוי לקפה באתיופיה. 'בונה' הוא גם שמו של טקס שתיית הקפה המסורתי בחברה האתיופית . לטקס שתיית הבונה חשיבות חברתית גבוהה. הכנת הקפה לטקס היא תהליך ארוך שאורך כחצי שעה, ובו מספר שלבים. עם עליית ביתא ישראל לישראל, הביאו יהודי אתיופיה את מסורת הטקס, וישנם ברחבי הארץ עשרות חנויות לממכר תבלינים אתיופיים המוכרות גם בונה. (ויקיפדיה)
מתוך: המסע מאתיופיה לארץ ישראל – סבתא טובה גנט
בּוּרְגְּתָא
בּוּרְגְּתָא הוא מושב עובדים על כביש נתניה - טול כרם (כביש 57). קרוי על שמו של היישוב בורגתא ששכן במקום בתקופת התלמוד. המושב נוסד ב-1949 על ידי משפחות שעלו מטורקיה ו-4 משפחות ממרוקו. עם הזמן המושב התפתח וכיום מתגוררות בו מעל 250 משפחות. נכון להיום פועלות במקום מספר משפחות מצומצם העוסקות בחקלאות - משפחה בעלת רפת גדולה, ועוד ארבע משפחות העוסקות בגידול של תוצרת חקלאית ופרחים. יתר המשפחות עובדות מחוץ למושב.
מתוך: הטורקיה שהביאה את השלג לארץ
בּוּרְגְּתָא
בּוּרְגְּתָא הוא מושב עובדים בשרון, על כביש נתניה - טולכרם (כביש 57). קרוי על שמו של היישוב בורגתא ששכן במקום בתקופת התלמוד. (ויקיפדיה)
מתוך: עלייה מרצון ללא הורים
באב אל פרג'
"באב אל-פרג'" (??? ?????‎ - "שער הגאולה") המכונה גם "שער גן עדן" שכן בפינה הצפון-מערבית של העיר העתיקה בחלב שבסוריה, אך נהרס ב-1904 ופינה את מקומו לרחבה גדולה הנושאת את שמו. מאז 1978 נערכות עבודות לשיקומו של האזור.
מתוך: הילד מפלשתינה עבר לסוריה וחזר שוב לארץ
באבא יאגה
בַּאבָּה יַאגָה היא ככל הנראה הדמות הידועה ביותר מן המיתולוגיה הסלאבית: מכשפה זקנה, בלה ומתועבת, אשר טסה בלילה במרכבתה העשויה מעלי ומכתש, ומטשטשת את עקבותיה אחריה במטאטא. היא מתגוררת בלב היער, בבקתה קטנטנה העומדת על כרעיים של תרנגול, שבה קבועה דלת הנותרת נעלמת מן העין עד אשר נהגה לחש הכשפים. ידיה ורגליה גרומות, והיא נראית כשלד בעל שיניים חדות. מסופר כי היא נוהגת לחטוף (וככל הנראה גם לטרוף) ילדים רכים.
מתוך: בובת שלג בישראל
באבא סאלי
הרב ישראל אבוחצירא (א' בתשרי ה'תר"ן, 26 בספטמבר 1889 – ד' בשבט ה'תשמ"ד, 8 בינואר 1984) היה רב ומקובל מרוקאי-ישראלי, מוכר בכינוי הבאבא סאלי ("אבא ישראל", או "האבא המתפלל". נודע בציבור כמחולל ניסים ורבים נהרו אליו לקבלת ברכות, עצות וקמעות. (ויקיפדיה)
מתוך: מאלג'יר לבית בישראל
באבא סאלי
רבי ישראל אבוחיצרא היה רב ומקובל במרוקו פעל בעיקר במחוז תפילאלת במזרחה של מרוקו וכשעלה לישראל היה רב ומקובל ליהודי מרוקו . מוכר בכינוי 'הבאבא סאלי'(אבא ישראל או האבא המתפלל) נפטר בד' שבט תשמ"ד.
מתוך: מקרנדו דרך מקנס לישראל
באבי יאר
באבי יאר הוא גיא הנמצא צפונית-מערבית למרכז קייב בירת אוקראינה, שבו רצחו הנאצים בין 100,000 ל-150,000 איש, החל מ-29 בספטמבר 1941 ומתוכם כ-50,000 יהודים. בנוסף ליהודים, כ-50,000 צוענים, חולי נפש, שבויי מלחמה סובייטיים ואזרחים רבים שהואשמו כמפרי הסדר נרצחו בבאבי יאר במשך כשנתיים.
מתוך: אובדן משפחתי בבאבי יאר