מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

אליעזר בן-יהודה
(כ"א בטבת תרי"ח, 7 בינואר 1858 – כ"ו בכסלו תרפ"ג, 16 בדצמבר 1922) היה מחוללה של החייאת הדיבור העברי בארץ ישראל בסוף המאה ה-19 ובתחילת המאה ה-20, והדמות המזוהה ביותר עם תהליך זה; מייסד ועד הלשון העברית, מייסד ועורך עיתון "הצבי" וכתב העת השקפה, ומחבר מילון בן-יהודה. (ויקיפדיה)
מתוך: הסיפור של ורדה שוורץ
אליעזר עבד אברהם
אֱלִיעֶזֶר, המכונה גם דַּמֶּשֶׂק אֱלִיעֶזֶר, הוא דמות מקראית, עבדו של אברהם אבינו. אליעזר נזכר בשמו במקרא פעם אחת בלבד בספר בראשית, לפני ברית בין הבתרים. עם זאת, לפי הפרשנות המקובלת, הוא גם גיבור הסיפור המופיע מאוחר יותר בפרק כ"ד, העוסק בחיפוש אחר כלה ליצחק בנו של אברהם. מדרשי חז"ל שונים עוסקים בסיפור זה. (ויקיפדיה)
מתוך: מסע העלייה מסוריה לישראל
אליעזר קפלן ( 1891-1952)
פעיל ציוני, חבר הנהלת "הסוכנות היהודית" ומנהל הכספים שלה, סגן ראש הממשלה הראשון , שר האוצר הראשון של ישראל ושר המסחר והתעשייה. ע"ש נקראת שכונת "בית אליעזר" שבחדרה ובית הספר היסודי בשכונה הנקרא "קפלן".
מתוך: אהבה להוראת המדעים
אליפלט
אֱלִיפֶלֶט הוא מושב ברמת כורזים מדרום לראש פינה, בתחום המועצה האזורית מבואות החרמון. במושב מתגוררות כ-110 משפחות העוסקות בחקלאות ובתיירות (צימרים). היישוב הוקם בשנת 1949 ככפר עבודה זנגריה א’. ויקיפדיה
מתוך: חווית מלחמת ששת הימים של רחל פורטל
אליפלט
אלִיפֶלֶט הוא מושב ברמת כורזים מדרום לראש פינה, בתחום המועצה האזורית מבואות החרמון. במושב מתגוררות כ-110 משפחות העוסקות בחקלאות ובתיירות (צימרים). היישוב הוקם בשנת 1949 ככפר עבודה זנגריה א’ על אדמות הכפר הערבי הנטוש זנגריה על ידי עולים מתימן במסגרת תנועת המושבים. בשנת 1952 עזבה האוכלוסייה התימנית והמעברה הפכה למושב שבו התיישבו עולים מצפון אפריקה ועיראק. שם המושב הוא מהמקרא ומוזכר בתנ"ך כאחד מבניו של דוד המלך[
מתוך: העלייה ממרוקו לארץ ישראל
אלישיב
אֶלְיָשִׁיב הוא יישוב בעמק חפר, אשר הוקם על ידי קבוצת עולים מתימן ב-13 בנובמבר 1933. אלישיב היה המושב הראשון של יוצאי תימן בארץ ישראל. (ויקיפדיה).
מתוך: מתימן למושב אלישיב
אלישיב
אֶלְיָשִׁיב הוא יישוב בעמק חפר, אשר הוקם על ידי קבוצת עולים מתימן ב-13 בנובמבר 1933. אלישיב היה המושב הראשון של יוצאי תימן בארץ ישראל.
מתוך: לאן נעלמה דודה רחל?
אלישמע
אלישמע הוא מושב באזור השרון ליד הערים הוד השרון וכפר סבא השייך למועצה אזורית דרום השרון. היישוב הוקם בשנת 1951 על ידי עולים מלוב מהעיר טריפולי ומאזור קירנאיקה, שישבו קודם לכן במשך כשנתיים בבתי כפר סבא הערבית, וכונו ארגון "אל כרום" ו"כרמים". היישוב הוקם על אדמות הכפר הערבי ביאר עדס שהוקצו למושב כנכסי נפקדים, לאחר שתושביו ברחו ממנו במהלך מלחמת העצמאות. בעת הקמתו עסקו בפלחה. באוקטובר 1952 הושלמו בתי הקבע במושב ושמו של היישוב הוסב לאלישמע‏, שמו של נשיא שבט אפרים, אלישמע בן עמיהוד.
מתוך: ילדות כואבת במעברה
אלישמע
אֶלִישָׁמָע הוא מושב באזור השרון ליד הערים הוד השרון וכפר סבא ושייך למועצה אזורית דרום השרון. המושב הוקם בשנת 1951 על ידי עולים מלוב מהעיר בנגאזי ומאזור קירנאיקה, שישבו קודם לכן במשך כשנתיים בבתי כפר סבא הערבית, וכונו ארגון "אל כרום" ו"כרמים". היישוב הוקם על אדמות הכפר הערבי ביאר עדס שהוקצו למושב כנכסי נפקדים, לאחר שתושביו ברחו ממנו במהלך מלחמת העצמאות. (ויקיפדיה)
מתוך: סבתא אילנה בוקטוס עולה מלוב
אלכסנדיה
עיר נמל גדולה במצרים. שוכנת על חוף הים התיכון. השניה בגודלה מערי המדינה ובעלת הסטוריה עתיקה
מתוך: מאלכסנדריה לישראל
אלכסנדר דובצ'ק
אלכסנדר דובצ'ק (בסלובקית: Alexander Dubček‏; 27 בנובמבר 1921 – 7 בנובמבר 1992) היה מדינאי סלובקי ושליטה של צ'כוסלובקיה במהלך האביב של פראג. ב-1989 היה חבר פעיל ב-מהפכת הקטיפה וב-28 בדצמבר נבחר לכהן כיו"ר האספה הפדרלית של צ'כוסלובקיה. באותה שנה זכה בפרס סחרוב לחופש המחשבה. (ויקיפדיה)
מתוך: עלייתה של סבתא בלה מילר
אלכסנדר זייד
השומר היהודי הראשון, שמר על היהודים מהערבים. "אלכסנדר זייד (1886 – 11 ביולי 1938) היה ממקימי ארגוני השמירה "בר גיורא", "השומר", "הקיבוץ" ו"אגודת השומרים", ומהאישים הבולטים בעלייה השנייה".
מתוך: ילדותי באלוני יצחק
אלכסנדר זייד
אלכסנדר זייד (1886 – 11 ביולי 1938) היה ממקימי ארגוני השמירה בר גיורא, השומר, הקיבוץ, אגודת השומרים , ומהאישים הבולטים בעלייה השנייה.
מתוך: אבו דיאב – זאב בערבות ארץ ישראל
אלכסנדר זייד
אלכסנדר זייד (1886 – 11 ביולי 1938) היה חלוץ, שומר ועובד אדמה. הטיף לכיבוש העבודה וכיבוש השמירה והגשים - היה ממקימי כוח המגן העברי בארץ ישראל "בר גיורא", "השומר", "הקיבוץ" ו"אגודת השומרים", מהאישים הבולטים בעלייה השנייה ומסמליה של התנועה הציונית ותנועת העבודה. (ויקיפדיה)
מתוך: הסיפור של סבתא אורה פינטו
אלכסנדר פן
אלכסנדר פֶּן (נולד בשם אברהם פפליקר שטרן; 14 בפברואר 1906 – 19 באפריל 1972) היה משורר ישראלי, שנודע בחייו הסוערים בהם התערבבו מזגו החם ואהבה לחיי הבוהמה, משיכה לארץ ישראל ורעיונות קומוניסטיים. הוא כתב שירים רגשיים ויצריים וכן שירים אידאולוגיים-פוליטיים. פן נחשב לאחד מראשוני הבוהמה התל אביבית. הוא היה נשוי פעמיים, ואב לשלוש בנות ובן אחד משלוש בנות זוג. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור החיים של יקירת העיר חולון – מאשה טאוסק
אלכסנדר פן
אלכסנדר פֶּן (נולד בשם אברהם פפליקר שטרן; 14 בפברואר 1906 – 19 באפריל 1972) היה משורר ישראלי שנודע בתולדות חייו הסוערים שהתערבבו בהם מזגו החם ואהבה לחיי הבוהמה, משיכה לארץ ישראל ורעיונות קומוניסטיים. הוא כתב שירים רגשיים ויצריים וכן שירים אידאולוגיים-פוליטיים. פן נחשב לאחד מראשוני הבוהמה התל אביבית. הוא היה נשוי פעמיים, ואב לשלוש בנות ובן משלוש בנות זוג.
מתוך: אבו דיאב – זאב בערבות ארץ ישראל